SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Facebook reklamlarında vergi dönemi başladı

Facebook reklamlarında vergi dönemi başladı

08 Nisan 2019 Pazartesi - 10:49




Sosyal ağ Facebook, Türkiye'de reklam verenlerden yüzde 18 oranında KDV vergisi almaya başladı.





Bir süredir konuşulan dijital reklamlardan vergi alma uygulaması Facebook tarafından başlatıldı. Devletin üzerinde çalıştığı bir konu olan dijital içeriklere vergilendirmenin diğer alanlarda da hayata geçirilmesi bekleniyor.

Facebook Türkiye'deki reklamlardan vergi almaya başladı

Daha önce reklam verirken vergi ödenmeyen Facebook'ta artık ödeme yaparken vergi bölümü de bulunuyor ve kullanıcılar reklam ödemelerini bu vergi eklenerek yapabiliyor. Ayrıca reklamverenlerden Türkiye Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 9. maddesi gereği Vergi Numarası girmeleri de isteniyor.

Uygulama Türkiye'de yerleşik olarak faaliyet gösteren kişi ve kuruluşları bağlıyor ve Facebook üzerinden reklam verildiği zaman bu yüzde 18 oranında KDV vergisini ödemek gerekiyor.

Yapılan düzenleme devletin üzerinde çalıştığı dijital ürünlerin vergilendirilmesi konusunun birn sonucu gibi görünüyor. Daha önce de Amazon Bulut ve benzeri yurtdışı merkezli ürün ve hizmet sunan firmalar da yaptıkları satışlardan KDV almaya başlamıştı. Ayrıca genelde kişisel alışveriş yapılan Aliexpress gibi Çien merkezli sitelerden gelen ürünlerden de (fiyatına bakılmaksınız) 5.2 TL ücret alınmaya başlamıştı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap