SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Microsoft, yapay zeka ile kanser teşhisi koyuyor

Microsoft, yapay zeka ile kanser teşhisi koyuyor

10 Kasım 2019 Pazar - 12:58




Microsoft yapay zeka ile kanser teşhisi yapabildiği projesini geçtiğimiz yıl Hindistan’da hayata geçirmişti.





Rahim ağzı kanserine odaklı şekilde çalışan yapay zeka, doktorlardan tam not almayı başarmış gibi gözüküyor.

Microsoft yapay zeka ile kanser teşhisi koymada ne kadar başarılı?

Rahim ağzı kanserinden her yıl 250.000’den fazla kadın hayata veda ediyor. Bu ölümlerin yaklaşık 67.000’i ise Hindistan’da gerçekleşiyor.

Microsoftrahim ağzı kanseri nedeniyle tüm dünyada gerçekleşen ölümlerin %25’inden fazlasının Hindistan‘da gerçekleştiğinin tespit edilmesinin ardından, projenin uygulanacağı ülke olarak Hindistan’ı seçmişti.

Yaklaşık 1 yıldır doktorlar ile sürekli iletişimde olarak yapay zekanın gelişmesini hızlandıran geliştirici ekibi, teşhis doğruluğunun %98‘e ulaştığını açıkladı.

Doktorların konuyla ilgili yorumu ise daha önemli. Doktorlar ise yapay zekanın kullanılması ile birlikte, teşhis süresinin 4 kat daha kısa sürdüğünü bu sayede de hasta yükünün hafiflediğini kaydetti.


Yapay zeka ile kimi zaman potansiyel kanserli hücrelerin tespinin dahi yapılabildiğini belirten doktorlar bu durumun, hastanın hayatının kurtulmasındaki en önemli etkenlerinden birisi olduğunu da ekledi.

Microsoft ekibi, sağlık alanındaki yapay zeka projeleri sayesinde yakın gelecekte milyonlarca insanın hayatının kurtarılabileceği görüşünde.

Testleri devam eden yapay zeka ile kanser teşhisi projesinin tüm hızıyla devam edeceğini de açıklanan bilgiler arasında.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap