SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > NASA şok gerçeği açıkladı: İşte gökyüzündeki gizli geçitler!

NASA şok gerçeği açıkladı: İşte gökyüzündeki gizli geçitler!

02 Eylül 2020 Çarşamba - 15:07




NASA dünyanın manyetik alanında gizli geçitler, bir nevi portallar bulunduğunu duyurdu.





Bilim kurgu filmlerinde gösterilen birçok olayın birbiri ardına gerçek olduğu günümüzde NASA’dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. NASA dünyanın manyetik alanında gizli geçitler, bir nevi portallar bulunduğunu duyurdu.

Portallar kısaca uzay zamanda beliren yarıklar olarak tanımlanıyor. Tıpkı kestirme yollar gibi bu uzay zaman yarıkları kullanılarak istenen yere daha kısa bir sürede ulaşabilmek mümkün. Buraya kadar anlatılanlar filmlerde görülse de bilim insanları tarafından solucan delikleri, yıldız kapıları ve portallar uzun bir süredir araştırılıyor

dunya-manyetik1.jpg

Bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştüren açıklama ise NASA’dan geldi. Dünya’nın manyetik alanında keşfedilen portallara NASA tarafından X noktaları ismi verildi. Bu noktalar elektron yayınımı bölgeleri olarak tarif ediliyorlar. NASA bilim insanlarından Jack Scudder konuya dair yaptığı açıklamada, “ Keşfedilen bu bölgeler Dünya’nın manyetik alanının Güneş’in alanıyla birleştiği noktalarda, kesintisiz bir yol oluşturacak biçimde bir araya gelerek gezegenimizden Güneş’in atmosferine kadar 150 milyon kilometre kadar uzanıyor” dedi.

NASA tarafından THEMIS uzay aracı ile Avrupa Cluster uydusu vasıtasıyla yapılan ölçümler neticesinde hergün bu 150 milyon kilometrelik alanda yüzlerce portalın açılıp kapandığı tespit edildi. Bu portalların çoğu oldukça küçük ve ömürleri kısa. Ancak bu portallar arasında hiç kapanmadan genişleyebilen ve oldukça büyük boyutlara sahip olanları da bulunuyor.

Güneşten gelen enerjik parçacıkları portalların oluşturduğu açıklıktan geçerek atmosferin üst katmanlarını ısıtabiliyor, kutup ışıklarını oluşturuyor ve jeomanyetik fırtınaları tetikleyebiliyor. Parçacıklar X noktaları üzerinden Güneş’ten Dünya’ya manyetik alan transferi sağlıyorlar.


dunya-manyetik2.jpg

Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap