SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > RTÜK Başkanı'ndan Netflix ve Blu TV yorumu

RTÜK Başkanı'ndan Netflix ve Blu TV yorumu

12 Ağustos 2019 Pazartesi - 13:26




Neftlix ve Blu TV gibi dijital platformların RTÜK denetimine alınması ile ilgili olarak kurumun başkanından açıklama geldi.





Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, internet yayıncılığı hakkında kabul edilen yeni düzenlemeye dair görüşlerini Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile paylaştı.

RTÜK Başkanı'ndan Netflix ve Blu TV yorumu

Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulunan Şahin, dijital platformların tepe yöneticileriyle görüştüklerini ve iletişim halinde olduklarını açıkladı. "Bu platformların yöneticileri, lisanslama için gerekenleri yapmaya hazırlar" dedi.

Düzenleme tüm interneti kapsamıyor

Öte yandan kamuoyunda yanlış anlaşılan bir konuyu da düzelten RTÜK Başkanı; "Yönetmelik, tüm interneti kapsamıyor. Düzenleme internet üzerinden radyo-televizyon yayıncılığı yapacak kuruluşları ilgilendiriyor" dedi.

Kişisel özgürlük alanlarının değerli olduğunun altını çizen Şahin şunları söyledi: "Platformlarla ilgili yapacağımız denetlemeler, hayatın doğal akışına ters düşecek şekilde asla olmayacaktır. Kişilerin özgürlük alanları bizim için çok değerli ve anlamlıdır. Denetim başladığında bugün koparılan fırtınaların gereksizliği, acımasız eleştirilerin haksızlığı ortaya çıkacaktır.

Vergi yükümlülüğü yok

Şahin bu platformların vergi vermediğini belirterek buna bir son verileceğini de belirtti. "İnternet tabanlı yayın yapan şirketlerin, hiçbir vergi yükümlülüğü yoktu. Hukuki hiçbir sorumlulukları yoktu. Buna son veriliyor."


Şahin sözlerini "Çocuklarımızın, gençlerimizin ruhsal ve fiziksel gelişim süreçlerini etkileyecek içeriklere karşı tabii ki tedbir alacağız. İşin bu kısmına önem veriyoruz" diyerek bitiriyor.

Ahmet Hakan'ın yazısına Hürriyet internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap