SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Samsung koronavirüs yüzünden fabrikasını kapattı

Samsung koronavirüs yüzünden fabrikasını kapattı

23 Şubat 2020 Pazar - 17:19




Güney Kore’deki fabrikalarının birinde koronavirüs tespit edilen Samsung fabrikayı kapatmak zorunda kaldı.





Çin’de ortaya çıkan ve özellikle teknoloji şirketlerini oldukça kötü etkileyen koronavirüs, etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Samsung koronavirüs yüzünden fabrikasını kapattı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, Samsung’un fabrikalarının birinde tespit edildi ve şirket fabrikayı kapatmak zorunda kaldı. Çin’in komşularında da etkisini sürdüren ve oldukça etkili olan koronavirüs, Samsung’un Güney Kore’deki fabrikalarının birinde tespit edildi. Resmi olarak yapılan açıklamalarda fabrikanın üretimini durdurarak kapatıldığı bildirildi.

Virüs sebebiyle Güney Kore’de 433, Japonya’da 110 vaka tespit edilirken, Güney Kore’de 2 kişi, Japonya’da ise 1 kişi hayatını kaybetti.

Ekonomik olarak Çin’i kötü etkileyen koronavirüs komşu ülkelerde de etkisini göstermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde küresel olarak ekonomide yaşanacak durumu ortaya koymak adına IMF yayınladığı G20 Gözlem Raporu’nda koronavirüs salgınının orta vadede küresel büyümenin tarihi ortalamasının altında kalmasında etkili olacağı açıklamıştı.

Reuters’te yer alan habere göre Samsung Electronics, bugün yaptığı açıklamada Güney Kore’nin Gumi şehrinde yer alan mobil cihaz üretimini gerçekleştirdiği fabrikasında koronavirüs tespit edildiğini ve bu nedenle fabrikanın üretimini durdurarak kapatılacağını açıkladı. Samsung yaptığı açıklamada: “Şirket, enfeksiyon kapan çalışanla temas kuran tüm iş arkadaşlarını karantinaya aldı ve enfeksiyon kapıp kapmadıklarını test etmek için gerekli adımlar atılıyor.” İfadelerine yer verdi.

Fabrika ne zamana kadar kapalı kalacak?


En büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung resmi olarak yaptığı açıklamada koronavirüs tespit edilen Güney Kore’deki akıllı telefon üretimi gerçekleştiren fabrikasının 25 Şubat Pazartesi gününe kadar kapatıldığını belirtirken fabrikanın ne zaman aktif duruma getirileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap