SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Sosyal medya devlerine reklam yasağı geliyor

Sosyal medya devlerine reklam yasağı geliyor

18 Ocak 2021 Pazartesi - 14:36




Türkiye'de temsilcilik açmayan sosyal medya devlerine verilen süre yarın doluyor. Daha önce iki seferde toplam 40 milyon TL para cezasına çarptırılan şirketler için üçüncü yaptırım reklam yasağı olacak.





Sosyal medya devlerinin Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemede 3. aşamanın sonuna gelindi. Sosyal medya devlerine verilen süre 19 Ocak’ta doluyor.

Söz konusu kanuna uymayan şirketlere daha önce ilk seferde 10, ikinci seferde 30 milyon TL olmak üzere toplam 40 milyon TL para cezası uygulanmıştı. Sıradaki yaptırım ise reklam yasağı olacak.

Reklam yasağı ile birlikte şirketlerin Instagram, Facebook ve Twitter'a reklam verememeleri ve sponsorlu içerik çıkamamaları bekleniyor.

Verilen para cezalarının ardından Rus VKontakte'nin, YouTube, Çinli TikTok, Linkedin ve Dailymotion Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul eden sosyal medya şirketleri oldu.

Facebook, Instagram, Twitter, Periscope ve Pinterest gibi şirketler ise henüz bu konuda bir açıklamada bulunmadı.


REKLAM YASAĞININ ARDINDAN NE GELİYOR?

Reklam yasağı kararından itibaren 3 ay içinde yükümlülükler yerine getirilmezse internet trafiği bant genişliği yüzde 50 daraltılacak.

Yükümlülüğe uymamakta ısrar eden sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliği yüzde 90 daraltılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap