SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter’a yeni özellik: Yanıtlar gizlenebilecek

Twitter’a yeni özellik: Yanıtlar gizlenebilecek

21 Kasım 2019 Perşembe - 21:05




Türkiye’de yaklaşık 10 milyon aktif kullanıcısı olan Twitter’a yeni bir özellik geldi. Kullanıcıların artık attıkları Tweet’lere verilen yanıtlar üzerindeki kontrolünü artıracak.





Twitter’da artık kullanıcılar attıkları Tweet’e gelen yanıtları saklayabilme imkanına sahip olacak. Böylece kullanıcılar oluşturdukları flood’daki farklı yanıtları, konu ile ilgisiz ve uygunsuz içerikleri saklayabilecek.

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre yeni özellik tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de devreye girecek. Kullanıcıların attığı Tweet’ler üzerinde daha fazla kontrole sahip olmasını sağlayacak yeni özellikle, oluşturulan bir tweet veya flood’da diğer kullanıcıların yanıtları saklanabilecek ve yanıtlarla oluşan kirlilik engellenebilecek. Kullanıcı paylaştığı Tweet sonrası gelen yanıtlardan istediğini saklama seçeneğine sahip olacak. Yeni özellik, iOS, Android, Twitter Lite ve twitter.com’da kullanıma sunulmaya başlayacak.

YENİ BUTON

Yeni özellik kullanıcıya verilen yanıtları tamamen silme hakkını tanımıyor. Kullanıcı sadece verilen yanıtları saklama hakkına sahip olabilecek. Diğer kullanıcılar, bir başka kullanıcının attığı saklanmış bir yanıt varsa bunu isterse görebilecek. Bu işlemi ise Tweet’e eklenen yeni bir buton ile yapabilecekler. İsteyen herkes saklanmış Tweet’leri Tweet’te görünen gri ikona dokunarak görebilecek ve Tweet’lerle etkileşime geçebilecek.

YENİ ÖZELLİKLE GÜRÜLTÜ KALKACAK


Yapılan açıklamada, bu kararın alınmasına neden olan testler ve sonuçlarıyla ilgili bilgilerde paylaşıldı. Buna göre kullanıcılar çoğunlukla alakasız veya can sıkıcı olduğunu düşündükleri Tweet’leri saklıyorlar. Test aşaması boyunca yeni özelliği tercih eden kullanıcıların yüzde 85’i engelleme veya sessize alma özelliğini kullanmadı.

Twitter yeni özellikle kullanıcı yanıtları gizleme seçeneğini sunduğu anda kullanıcıya ilgili kişiyi engellemek isteyip istemediğini de soracak.

BİR DİZİ YENİLİK YOLDA

Sohbet alanlarında daha fazla netlik ve yeni kontrol yöntemleri üzerinde çalıştığını açıklayan Twitter, uygulama geliştiriciler ek sohbet yöntemleri geliştirebilsinler diye yakın bir zamanda cevap saklama özelliği konusunda yeni bir dizi özellik sunacağını da duyurdu.

Çalışmaları devam eden yeni özelliklerle Twitter ilerleyen dönemde kullanıcılara attıkları Tweet’i kimlerin görebileceğini ve yanıtlayabileceğini önceden belirleyebilme imkanı sunacak. Buna göre kullanıcılar sadece belirli bir takipçi kitlesine yönelik içerik oluşturabilecek veya içeriğini belirli bir gruptan saklayabilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap