SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Twitter yine bir hackleme skandalı ile gündemde!

Twitter yine bir hackleme skandalı ile gündemde!

04 Eylül 2020 Cuma - 10:05




Hindistan Başbakanı Modi'nin Twitter hesabı hacklendi. Geçtiğimiz haftalarda yine birçok ünlü ismin hesabı ele geçirilmişti.





Twitter'da yine bir hackleme skandalı: Hindistan Başbakanı Modi'nin hesabı ele geçirildi.

Twitter yine bir hackleme skandalı ile gündemde!

Geçtiğimiz aylarda Twitter'da 100'den fazla kullanıcının ele geçirilmesinden sonra şimdi de Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin kişisel Twitter hesabı bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin 2,5 milyon takipçisi bulunan kişisel Twitter hesabı ele geçirildikten sonra, yaklaşık yarım saat boyunca ulusal yardım fonu için kripto para (Bitcoin) bağışı yapılmasına yönelik birkaç içerik paylaşıldı.

Atılan tweet'lerde şu ifadelere yer verildi;

"Evet bu Twitter, John Wick (Keanu Reeves'in canlandırdığı bir film karakteri) tarafından ele geçirildi" ve "Hepinizi cömertçe Başbakan Ulusal Covid-19 Fon'una bağış yapmaya çağırıyorum. Hindistan kripto para birimine başlıyor"


Durumun anlaşılmasının ardından ele geçirilen Twitter hesabından yapılan paylaşımlar kısa sürede silindi.

Sosyal medya uygulaması Twitter'dan yayımlanan açıklamada ise gizliliği ihlal edilen hesabın güvenliği için önlemler alındığı ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığın açıklandı.

Diğer yandan ise, Modi'nin 61 milyonun üzerinde takipçisi bulunan diğer Twitter hesabı ise saldırıdan etkilenmedi.

Daha önce de aynı şekilde ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, Amazon'un Üst Yönetici Jeff Bezos, rap şarkıcısı Kanye West ve milyarder iş adamı Michael Bloomberg gibi isimlerin Twitter hesapları 15 Temmuz'da ele geçirilmişti. Hacklenen hesaplar üzerinden kripto para bağışı yapılmasına dair paylaşımlarda bulunulmuştu.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap