SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Uçan araba resmen hayatımıza giriyor!

Uçan araba resmen hayatımıza giriyor!

10 Ocak 2024 Çarşamba - 15:51




Uçan araba resmen hayatımıza giriyor! Resmi satış tarihi belli oldu! O tarihlerde göklerde olacağız





Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2024 fuarında Hyundai, uçan araba SA-2 modelini tanıttı! O tarihten sonra ilk uçan arabalar gökyüzünde olacak! Hyundai, resmi satış tarihini açıkladı...

Hyundai'nin SA-2 eVTOL modeli, beş kişilik oturma kapasitesi ve dikey kalkış ve iniş yeteneği ile dikkat çekiyor. ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2024'te tanıtılan bu hava mobilite aracı, Supernal ile yapılan işbirliği neticesinde ortaya çıktı. Hyundai'nin hava ve uzay mühendislik ekipleri tarafından geliştirilen SA-2, estetik tasarımı, uçak ve helikopter dinamikleri ile birleştirerek uygun fiyatlı günlük yolcu hava taşımacılığını gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

HYUNDAI SA-2 eVTOL MODELİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

SA-2, dikey kalkış ve iniş yeteneği ile 4 yolcu taşıma kapasitesine sahiptir. İlk aşamada 25 ila 40 mil (max 65 km) menzile sahip olacak olan araç, özellikle küçük çaplı şehir içi taşıma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Saatte 120 mil (193 km/s) hıza çıkabilen SA-2'nin uçuş yüksekliği ise 1.500 feet olarak planlandı.

HYUNDAI SA-2 RESMİ SATIŞ TARİHİ AÇIKLANDI

Elektrikli tahrik mimarisi, sekiz adet tamamen eğilebilen rotor pervanesini kullanarak sessiz çalışma özelliği sunmaktadır. Bu özellik, aracın en zorlu alanlarda bile rahatça iniş ve kalkış yapabilmesini sağlamaktadır. Hyundai, SA-2'yi 2028 yılında resmi olarak satışa sunmayı hedefliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap