SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Pekmezci; ''Benden başka hizmet yapan olmamış''

Pekmezci; ''Benden başka hizmet yapan olmamış''

16 Nisan 2019 Salı - 10:50




Bayburt'un yeni Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci'den karadeniz'e çarpıcı açıklamalar





Milliyetçi Hareket Partisi’nden Bayburt belediye başkan adayı olan ve Bayburt halkından aldığı büyük destekle belediye başkanı seçilen Hükmü Pekmezci, yıllar önce belediye başkanlığı yaptığı makama tekrar döndü. Pekmezci, Bayburt’un kendisi için farklı bir yer olduğunu ifade ederek, “Bayburt bizim adımıza gönül sevdamız. Burada bizim farklı bir konumumuz var. Şehrimizi biz çok seviyoruz, Bayburt insanını da çok seviyoruz, ona hizmet etmek ayrı bir mutluluk kaynağımız” dedi.

İşte Pekmezci’nin o çarpıcı açıklamaları:

ŞEHRİMİZİN EN BÜYÜK SIKINTISI GÖÇ OLGUSU





Ben 15 sene önce bıraktığım bu makama tekrar geri döndüm. Bayburt’un en büyük sıkıntısı, yaşanan göç olgusu. Yıllar boyunca baba ocağından göç eden insanlarımız var. Biz o insanları burada tutmanın, onlara iş, aş projeler getirerek Bayburt halkına hizmet etmenin derdindeyiz. Şu bilinmelidir ki bir şehrin sokaklarını ne kadar modern anlamda donatırsanız donatın eğer o şehirde insanları mutlu edemiyorsanız ekonomik anlamda o insanlar eve döndüklerinde çocuklarına bir nebze olsun aş götüremiyorsa bu bizim için kötü bir anlamdır. 

YENİ PROJELERİ DE DEVREYE SOKACAĞIZ




Projelerimiz arasında turşu fabrikamız var, sucuk kavurma fabrikamız var, gübre var ve çay var. İstihdama yönelik projeler üreteceğiz. Ayrıca dışarıda yaşayan Bayburtlu hemşehrilerimizin, iş adamlarımızın kendi yaptıkları iş konumlarıyla ilgili olarak Bayburt’ta uzantılarını uygulamak istiyoruz. Bayburt halkımızı burada tutabilmek için bütün gayretimizi sağlamak istiyoruz. Bayburt’ta yeni projeler de devreye girecek çünkü burada amacımız o insanlara hizmet etmek. 



2004’TE 7 OYLA SECiM KAYBETTiM




1999-2014 döneminde Bayburt belediye başkanlığı yaptım. 5 yıl boyunca Bayburt halkının yarına dönüş düşüncelerinde kafalarında oluşturdukları güzel projeleri uygulamaya koyduk ve aradan yıllar geçmesine rağmen bunlar biliniyor. 2004 yılında 7 oyla seçimi kaybettim. Aradan 15 yıl geçti. O dönem YSK’ya gittik ve öyle de kaldı. Bayburt bizim adımıza gönül sevdamız. Bayburt’ta farklı bir konumumuz var. Memleketimizi biz çok seviyoruz, Bayburt insanını da çok seviyoruz, ona hizmet etmek ayrı bir mutluluk kaynağımız. Bugün geriye dönüp baktığımız zaman şunu yanlış yaptık diyebileceğimiz hiçbir şey yok. Dün yaptığımız bu güzel çalışmaları Bayburtlu hemşehrilerimiz değerlendirdiler. 

GÖÇÜ ENGELLEYECEĞİZ




1828-1829 Osmanlı-Rus savaşı sonrasında şehrimizde yaşanan göçle ilgili bir dörtlük vardı. Çok önemli bir dörtlüktü. Diyor ki, ‘Sökmüş çadırların göç etmiş (leyli) / Vardım ki boş kalmış viran hanları / Mesken etmiş çölleri biçare Mecnun / Akıtmış gözünden şol ırmakları...’ Düşmanların uğradığı bir şehirde göç eden insanların konumuydu ama bugün savaş artık yok. Bugün artık bu insanlar göç etmek zorunda değil. Göçü önlemek için idarecilerin ellerinden geldiği kadar çaba sarf etmeleri gerektiğini düşünüyorum. 



GÜZEL İŞLER ORTAYA KOYACAĞIZ




2004 yılında görevi bıraktığım zaman üniversitenin sadece eğitim fakültesinde açılmasında görev aldım ve bugün akademik kadroların her konuda bize büyük destekleri olacağını ümit ediyorum. Üniversite varolduğu şehirdeki potansiyeli ile birlikte bir hizmet ağı oluşturacağız ve bu konuda da üniversiteden çok faydalanacağımızı düşünüyorum. Geçmişte onun noksanlıklarını gördüm ama mevcut kadrolarla beraber Bayburt için güzel şeyleri yoluna koyacağım. Şu anda bizim fazla akarımız yok, İller Bankasından gelen belli bir ödeneğimiz var, kısa ve uzun vadede yapılan yatırımlarımız var. Büyük kesintilerimiz var, işçi potansiyeli artmış durumda, İller Bankasından gelen payımızla beraber bitme aşamasında oluyor. 30 yıllık kamu görevlisiyim, varolan yapı içerisinde birtakım projelerle beraber, çeşitli kurum aracılığıyla bu konuda çalışmalar yapacağız. Yapabileceğimiz her konuda devletin kurumlarından faydalanacağız. Her konuda proje bazında onlara başvurarak yardım talebinde bulunacağız. 



HiÇBiRiNi ELEŞTiRMEDiM AMA…

Benim bıraktığım o dönemden bu yana kadar 3 ayrı belediye başkanı geçti. Ben hiçbirini geriye dönük eleştirmek istemedim, onları da bu seçim döneminde inceleyecek şeyler kullanmak istemedim. Ancak geriye dönüp baktığım zaman benim yaptıklarımın dışında görünen çok büyük projeler yok, devam eden projeler var, o dönemden kalan ödemeler de şimdi bu döneme aktarıldı. Hizmet adına yaptıklarına teşekkür ediyorum ama ben onlardan daha iyisini yapacağıma inanıyorum. Bayburt halkı o teveccühü gösterdi çünkü bana güveniyorlar. Ben herkesi kucaklayacak anlamda bir belediyecilik uygulayacağım. Benim için siyasi partilerin veya farklı düşüncelerin önemi yok. Benim için tek önemli olan konu, bütün Bayburt halkını kucaklayan bir anlamda bir hizmet içerisinde olacağım. Yapacak olduğum projelerim var, inşallah ilerleyen zamanlarda herkes bu projelerimi görecek. 



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap