SON DAKİKA



Haber > Türkiye > YGS birincisi hedefini açıkladı

YGS birincisi hedefini açıkladı

20 Mart 2015 Cuma - 16:34




YGS’de 6 puan türünün 5’inden 500 puan alarak birinci olan Mehmet Enes Arıcı, hedefinin Tıp Fakültesi’nde okumak olduğunu söyledi.





Dün açıklanan YGS sonuçlarına göre 1. olan isim Mehmet Enes Arıcı gelecek hedefini açıkladı...

Ankara’da özel bir lisede okuyan Mehmet Enes Arıcı YGS 1,3,4,5,6 puan türlerinde 500 puan alarak YGS birincisi oldu. Sene başından beri hocalarının verdiği ödevleri planlı bir şekilde yerine getirmeye gayret gösterdiğini belirten Arıcı, “Arkadaşlarımızla beraber sene boyunca yoğun bir tempoda çalıştık. Birbirimize morali düştüğü zamanlarda destekledik. Böylece yoğun bir süreci atlatmış olduk. Allah’ta böyle bir başarıyı nasip eyledi” diye konuştu. Planlı programlı çalışmanın önemini vurgulayan Arıcı, “Kişinin ilk önce neyi iyi yapmak istediğini bilmesi lazım. hedefini belirledikten sonra neler yapması gerektiğini ortaya koyarsa çok daha verimli bir süreç ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİM TIP FAKÜLTESİ”

“YGS 1,3,4,5,6 puan türlerinde birinci oldum” diyen Arıcı, “Hedefim Tıp Fakültesi’nde okumak istiyorum. Temel bilimlerde de akademisyen olarak devam etmek istiyorum” dedi. Türkçe sorularının biraz vakit aldığını söyleyen Arıcı, “Bazen iki şıkta ikilemde kaldığım çok oldu. Matematik soruları da vakit aldı. İşlem isteyen bayağı soru vardı. Fen sorularının geneli kolaydı. Bazıları alışılmışın dışındaydı. Sosyal soruları da genellikle bilgi ağırlıklıydı. Ben ilk baştaki heyecanla Türkçe’de biraz zorlandım. Türkçe’den 3 yanlışım vardı. Sosyal’den iki yanlışım. Fen’den iki yanlışım vardı. Matematik’te tamdı” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap