SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Adalet Bakanı Gül: İnceleme izni verdim

Adalet Bakanı Gül: İnceleme izni verdim

26 Eylül 2020 Cumartesi - 18:37




Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Bahçelievler'deki darp ve gasp şüphelilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili HSK'ya inceleme izni verdiğini belirtti.





Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Bahçelievler'de bir kişiyi gasp ve darbederek dere yatağına attıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin hakimlikçe serbest bırakılmasına ilişkin Twitter'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül, "İstanbul Bahçelievler'deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul'a inceleme izni verdim" dedi. Gül, şöyle devam etti:

"Adalet, demokratik hukuk düzeninin can evidir. Yargı, adaletiyle tartışmayı bitirir, vicdanları teskin eder. Ancak, kamu vicdanını şoke eden bir karar varsa bunun arkasında meslek kuralları ve disiplin hukukuna aykırı bir durum olup olmadığını araştırmak da HSK’nın görevidir.

Olayda yargı kararının yargısal denetimi elbette kendi mekanizması içinde yürüyecektir. HSK denetimi bu mekanizmanın dışındadır. Kurul, tarafsızlık, bağımsızlık ve dürüstlük kurallarının kurumsal teminatı olarak bu çerçevede disiplin incelemesini süratle yerine getirecektir.

Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır. O kapıdan giren her bir mağdur, her bir vatandaşımız adalet terazisinin yüreğine vereceği hak, hukuk ve vicdan duygusunu hissederek bu kapıdan ayrılmalıdır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap