A+ A-
Yorum
10

Belediye Başkanı çobanlıktan vazgeçmiyor

Yayın Tarihi: 12.09.2018 - 15:03 | Güncelleme Tarihi: 12.09.2018 - 15:01
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaklaşık 4 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Ali Uğurlu, atalarından miras kalan çobanlık mesleğini bırakmadı.

Ailesinin yıllarca uğraştığı hayvancılıkla çocukluğundan bu yana iç içe olan Uğurlu, 2014'te Ulukışla Belediye Başkanı seçilmesine rağmen büyük bir tutkuyla bağlandığı çobanlıktan vazgeçmiyor.
Uğurlu, belediyedeki işlerinden geriye kalan zamanlarda yaklaşık 500 küçükbaş hayvanıyla zaman geçiriyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla uyanan, şalvarını giyip hayvanlarının başına geçerek yola çıkan Uğurlu, dağ tepe demeden kimi zaman yaya kimi zaman da eşek üstünde hayvanlarını meralarda otlatıp, doğanın ve temiz havanın da keyfini sürüyor.


Hayvanlarıyla adeta bir arkadaş gibi bağ kuran Uğurlu, kimi zaman onlara türkü söylüyor, kimi zaman kucağına alıp seviyor, kimi zaman da otların üzerine uzanıp koyun ve keçilerinin otlamasını seyrediyor.

Mesai saatinin yaklaşmasıyla hayvanlarını çobanlarına teslim eden Uğurlu, evine gelerek şalvarını çıkarıp takım elbisesini giyerek belediye başkanlığı makamında oluyor.

"O LEZZET ANLATILMAZ"

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin hayvancılıkla uğraştığını kendisinin de çobanlık yaparak yetiştiğini söyledi.

Etiketler