SON DAKİKA



Haber > Yaşam > PKK'nın kaçırdığı ağabeyine gözü yaşlı yakarış: Ne olur gel

PKK'nın kaçırdığı ağabeyine gözü yaşlı yakarış: Ne olur gel

26 Kasım 2021 Cuma - 20:27




Diyarbakır HDP il binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı. 2014 yılında 19 yaşında kaçırılan ağabeyi Abdulkadir için eyleme katılan Muhammed Emin Kaman , "Seni çok seviyorum. Ne olur bizi duyuyorsan gel. Ben 2,5 yaşındaydım, gittin. Oldum koskocaman adam, 10 yaşına geldim" dedi.





HDP İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019'da başlayan Evlat Nöbeti 817'nci gününde de sürdü. Aile sayısı, 2014 yılında 19 yaşında İzmir'de inşaat işçisiyken kandırılarak kaçırılan oğlu Abdulkadir için Tekirdağ'dan gelerek oturma eylemine başlayan Esmer, babası Memduh ve kardeşi Muhammed Emin Kaman ile 246'ya yükseldi.

Oğlunun 7 yıldır kayıp olduğunu belirten Esmer Kaman, "Hiçbir Haber alamadık. Ona hasret kaldım. Her yerde aradık, bulamadık. Oğlumu bulmak için doğru yolun burasını olduğunu düşündüğüm için buraya geldim. Baktım herkesin çocuğu geliyor, o yüzden ben de geldim buraya. İnanarak geldim. Allah'ın izniyle benim oğlum beni burada görünce gelir. Sana hasret kaldım ben. Her gün ağlıyorum, sızlıyorum. 7 yıldır gecem gündüzüm zehir oldu. Eğer beni seviyorsan ne olur geri dön. Burada devlet bize kucak açmış. Hiçbir şey yapmayacaklar sana. Seni getirip bize teslim edecekler. Hiç kimseye inanma. İnan seni sapasağlam getirip bize verecekler. Devletimize sığın, gel teslim ol. Ne olur, seni bekliyorum burada. Sana yalvarıyorum. Bugüne kadar hep çocuğumuzu bizden sakladılar. Yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Bundan HDP'yi sorumlu tutuyorum. Sadece ölüm için götürüyorlar. Bir fabrikaya girecekti. İnşaatta çalışıyordu. Evraklarını hazırlamıştı. İşe başlayacaktı, bir daha geri dönmedi" dedi.

'Gittiğinde 2,5 yaşındaydım, koskocaman adama oldum, ne olur gel' 

Gözyaşları içinde ağabeyine seslenen Muhammed Emin Kaman ise şunları söyledi:
"Ağabeyim seni çok özledim. Aylardır, yıllardır seni bekliyorum. Ne olur gel. Seni çok seviyorum. Ne olur bizi duyuyorsan gel. Ben 2,5 yaşındaydım, gittin. Oldum koskocaman adam, 10 yaşına geldim. Ne olur gel. Herkes seni özledi."

Babası Memduh Kaman ise, oğlunu götürenleri lanetlediğini belirterek, "HDP ve uzantılarını şiddetle kınıyorum. Oğlumun gönderilmesini istiyorum. Oğlum sesimi duyuyorsa gelip devletimize sığınmasını istiyorum. Evladım gelinceye kadar ben buradayım. Hiçbir şekilde ayrılmıyorum" diye konuştu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap