SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Türkiye'ye turist akını başladı

Türkiye'ye turist akını başladı

28 Nisan 2019 Pazar - 21:00




2019 yılının ilk 3 ayında Antalya'ya gelen turist sayısı, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerine göre 571 bin 205 oldu.





Turizm konusunda olumlu verilerin geldiği ve gerek rezervasyonlar gerekse bilet satışlarına göre oldukça güçlü bir turizm yılı beklentisinde bulunan Türkiye için süreç olumlu bir şekilde ilerliyor.

Bu yıl turist sayısında 50 milyonu aşmayı hedefleyen turizm sektörünün amiral gemisi Antalya'da 2019 yılının ilk 3 ayında gelen turist sayısı, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerine göre 571 bin 205 oldu.

2019 SEZONUNDA TURİZM PATLAMASI

Önceki yıllarda yaşanan sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren, geçen yıl ise toparlanma sürecine giren turizm sektörü, 2019 sezonuna umutlu girdi. Turist sayısında kuvvetli bir artış beklenirken bu yıl rakamın 50 milyon barajını aşması hedefleniyor.

Türkiye'nin yaz turizm lokomotifi olan Antalya'dan son gelen veriler bu rakama yaklaşılacağını gözler önüne seriyor. Özellikle yaz sezonu henüz başlamamışken  2019 yılının ilk 3 ayında gelen turist sayısı, 571 bin 205 oldu.

Ocak ayında 139 bin 307, şubatta 152 bin 801 ve martta 279 bin 97 turistin geldiği Antalya'yı en çok tercih edenler ise Almanlar ve Ruslar oldu.

'ALMANYA BÜYÜK BİR PAZAR'

Özellikle ttil yeri olarak Akdeniz'i tercih eden ülkeler arasında Almanya ve Rusya geliyor. Her ne kadar Rus turistler çopunlukta olsa da Almanların da önemli bir pazarının bulunduğu belirtiliyor.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, Antalya'nın en önemli destinasyonlarından Alanya'da da yeni sezondan turizmcilerin beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Burhan Sili, Rusya'nın yanı sıra orta ve batı Avrupa'da yaşanan artışa dikkati çekti.

Orta Avrupa'nın önceki yıllarda olduğu gibi bölgeyi tercih etmeye başladığını belirten Sili,"Dış pazarda özellikle orta Avrupa, başta da Almanya olmak üzere geçen seneki erken rezervasyon oranlarına göre ciddi bir artış söz konusuydu şubat ayının sonuna kadar. Şubat ayının bitimi itibarıyla rezervasyonlarda bir azalma söz konusu oldu. Bu da son derece doğal. Çünkü bize tur operatörleriyle fuarlardan verilen bilgiler doğrultusunda yüzde 60- 65'ler seviyesinde bir artış söz konusuydu. Ancak batı Avrupa'nın ve Almanya'nın planlaması yüzde 30'lar seviyesinde artış. Özellikle Almanya için söylüyorum bunu çünkü Almanya büyük bir pazar. Türkiye'nin özellikle sahil kesiminde, Alanya adına değerlendirdiğimizde en büyük pazarlarımızdan biri. Dolayısıyla onun yüzde 60'larda artarak gelmesi söz konusu değil. Bugünden yarına yavaş yavaş gerçekleşecek bir olay bu" dedi.

'GELİR BAZINDA ARTIŞ YAŞANACAK'

2018'de Antalya ve Alanya- Gazipaşa Havalimanı'nın rekora imza attığını kaydeden Sili, şöyle dedi:

"Orta ve Batı Avrupa gerilemiş olmasına rağmen elde edilen bu başarı, yaşanan artış ve diğer pazarlarımızda bir eksilme olmaması kaydıyla -ki bir eksilme söz konusu değil- daha da ileri doğru gidecek. Sezon anlamında geçen seneden daha iyi ve olumlu bir sezon geçireceğimizi, kişi sayısı anlamında gözlemliyoruz. Gelir anlamında da aşağı yukarı 2014- 2015 seviyelerini görebilmemizin de yolu açıldı. Daha önce kişi başı elde edilen gelir anlamında 800 dolara kadar ulaşmıştık, son 3 senede 600 dolarlar seviyesine gerilemişti ama tekrar hem konaklama sektörü bazında hem de Türkiye'de kişi başına elde edilen gelir bazında bu talep artışı ile birlikte önümüzdeki seneden itibaren istediğimiz noktalara geleceğiz diye öngörüyoruz."
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap