SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

14 Temmuz 2019 Pazar - 17:36




Tiyatro oyuncusu, yayıncı ve çevirmen Parkan Özturan girdiği şeker komasından dolayı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.





Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda rol aldığı tiyatro oyunları ile tanınan oyuncu Parkan Özturan girdiği şeker koması sonucunda kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Özturan'ın cenazesi yarın Maltepe Merkez Camisi’nden kaldırılacak.

Tiyatro oyunları dışında sinema ve dizi çalışmaları ile de yakından tanınan sanatçı uzun süredir sağlık sorunları ile boğuşuyordu. Parkan Özturan oyunculuk çalışmaları dışında Beşir Fuad’ın eserlerini Osmanlıca’dan çevirip külliyatını da okurlara kazandırmıştı. Beşir Fuad kitabı dışında çeşitli mecralarda yayınlanan yazıları ile tiyatroya ve aktüaliteye dair görüşlerini de okurlarla paylaşan bir yazar kimliğine sahipti.İki bacağını da kaybetmesine rağmen tiyatro sevdasından vazgeçmeyen oyuncu, Selçuk Uluergüven’le kurdukları Bahariye Sanat Merkezi isimli kumpanya vasıtasıyla oyunlar çıkarıp sergilemişlerdi.Gülhane Parkı ve Recebim Recebim oyunları birlikte sahneledikleri oyunlardan ikisidir. Nesin Vakfı’nın selden dolayı zarar görmesi üzerine vakfın yararına oyun oynayıp gelirini vakfa bağışlamışlardı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap