SON DAKİKA
SON DAKİKA


Açlar!
8.03.2021

Ülkemiz, dünya ülkeleri arasında açlıkla mücadele eden ülkeler arasına girer mi bilemem ama işsizlikle mücadele sıralamasında sanırım ciddi yerlerde olduğumuz kesin. Parasızlık nedeniyle üniversiteye gidemeyen öğrencilere ve hatta liseyi bırakanlara bakarsak, ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığımız belli. Kısacası yoksulluk öğrencilerimizi okula gitmekten caydırıyor.

 Bir tarafta aç gezenler, çocuğunu okula gönderemeyenler, mutfağına ekmeğini getiremeyenler; diğer tarafta yemenin sınırını bilmeden şişen göbeklerini kaşıyanlar var.

Toplumun sınıflandırılması mı değişti yoksa ilkelerde mi bir sıkıntı var? Bugün sınıfsal mücadele yapan veya yapmaya çalışanlar, içki içmeyi, yemek yemeyi ve israf edercesine sigara içmeyi çok seviyorlar. Lüks araba kullanmak ve pahalı elbise giymek gibi düşkünlükleri var. Üzülerek ifade edersek fakirleri ve yoksulları görmezler.

Sınıf düşüncesinin karşısında olanlar ise daha başka yolları deniyorlar. Fakirin yanında görünerek onlara yardım eder görünürler ama kendileri göbek kaşıyanların yanında yer alırlar.

 Bunların önemli bir kısmı da dini kullanarak, ülkedeki aç olanları ve fakirleri görmeden defalarca hacca gider inanılmaz paralar harcar ve hiç çekinmeden övünerek pahalı otellerde kaldıklarını anlatırlar.

 İslam, ‘komşun açsa siz aç yatamazsınız’ diyor. Şimdi soruyorum: Bu ifade sizce hangi sınıflamaya girer? Birileri bundan rahatsız olacaktır. Ama bizler her zaman doğrulardan yana mücadele edeceğimizi ifade ettik ve etmeye devam edeceğiz. İsrafa yönelik harcamalar yaparak ve içki içerek seneler öncesi tabirle solcu olamayacağınız gibi, dini kullanarak hatta ticaretini yaparak sağcı olamazsınız.

 Bu ifadeler son derece yanlış ve bilimsel dayanağı yoktur. Toplum hukukunda eşitlik ön plandadır. Yaşamımızda kaç kişi, yoksul olan kaç kişiye yardım etti sorusu ister istemez havada kalır. Buna devleti yönetenleri katarsak işler gerçekten çok vahim.

KİT’leri satarak işsizlik ordusu her gün artarken bizim yöneticilerimiz eleştirildikleri zaman yoksulluğu tutuklama işleriyle uğraşacağına halkımıza yeni KİT’ler, iş sahaları açsın.

Daha iyi olmaz mı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap