SON DAKİKA
SON DAKİKA


Adalet
7.03.2022

Hiç kimse kuşku duymasın. Bir gün adalet kendini gösterir. Ama bugün ama yarın ama gelecek günlerde..! Bir gün, Musa Aleyhiselâm, ibâdetini bitirdikten sonra bir ağacın altına oturur. Hemen yanındaki çeşmeyi seyrederken, atlı bir savaşçının eşmeye geldiğini görür. Savaşçı su içmek için eğildiğinde boynundaki altın kesesini ıslanmasın diye çıkarır çeşme başına bırakır. Suyunu içtikten sonra altın kesesini unutur ve yoluna devam eder. Hemen arkasından hoplaya zıplaya bir çocuk gelir. Tam su içecekken altın kesesini fark eder ve hiç düşünmeden altın kesesini alır uzaklaşır.  Çocuğun arkasından çok yaşlı bir ihtiyar inleyerek su içmeye gelir. Bu arada altın kesesini unutan savaşçı keseyi almak için çeşmeye doğru yaklaşır. Fakat çeşme başında hiçbir şey bulamaz. .

Hemen yaşlı adamın boğazına sarılır ve altın kesesini vermesini ister. İhtiyar ne kadar ben almadım dese de savaşçı inanmaz sinirlenir ve hemen kılıcını çekerek yaşlı adamı oracıkta öldürür. Olan biteni gören Musa Aleyhislâm: Ey yarabbim, bu nasıl bir adalettir? Ben hiçbir şey bilmiyorum, senin işine sual olmaz ama ben anlamadım der. Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rabb şöyle seslenir. Ey Musa! Ben sana benim işlerimi  anlayacak kadar akıl vermedim ki sen benim hakkımda yorum yapıyorsun? Ama kalbinin yatışması için gerçek şudur. Savaşçı o küçük çocuğun babasının malını yağmalamıştı. Ölen ihtiyar ise gençliğinde çok güçlü bir adamdı. Ama bir hiç uğruna bir köylüyü öldürmüştü. O ihtiyarı öldüren savaşçı, o köylünün oğludur. Ey benim gâfil kulum, şimdi tövbe et.  Çünkü benim adaletim işte bu kadar açıktır. Evet, buradan kısaca anladığımız yaşamımızda adalet temel düşünce olmalıdır. Günümüzde yaşadığımız savaş bile adil olmalıdır.  Savaşı meşru kılmak asla doğru değildir. bir bahane savaşı gerektirmez. Her zaman şiddetten uzaklaşarak adalete duyarlı olmalıyız. Bir gün adalet tecelli eder. Barış istiyorum, korkusuz yarınlar istiyorum. Ağıtlar yerine türküler şarkılar çalsın istiyorum. Ölüm kokusu değil çiçek kokusu istiyorum. Yas havası değil bayram havası istiyorum. Bilmiyorum çok şey mi istiyorum acaba? Ülkemiz halkı bugün yaşadığımız zulmü hak etmiyor. ..!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap