SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ahde vefa!
8.11.2021

Çok önemli gördüğüm için tüm okurlarımla paylaşmak istedim. İki delikanlı bir adamın koluna girip Hazreti Ömer’e getirirler. “Ya Ömer! Bu adam bizim babamızı öldürdü kısas isteriz” derler. Mahkeme kurulur adam sucunu kabul eder ve son isteği sorulur. Adam; “Eşimi ve çocuklarımı 3 günlük yolda bıraktım benden haber bekliyorlar. Müsaade edin onlar ile helalleşeyim” “ Hz. Ömer; İdam kararın verildi. Sen 3 günlük yola gitmek için izin istiyorsun. Nasıl güvenelim sana?” Adam “ Ya Ömer” der ve İsra suresi 34.ayeti okur. “Söz verenler verdikleri sözden mükelleftir. Yarın huzuru mahşer de hesaba çekilecektir.” Hz. Ömer; peki fakat yerine bir kefil almamız lazım. Sen gelmezsen onu idam edeceğiz. Adam oradaki kalabalığa sorar kefil olacak olan var mı? Kalabalıktan ses yoktur.

En arkadan biri elini kaldırır ve “ Ben olurum Ya Ömer” der. Bakarlar bu kişi Hz.Ebu Zerr dir. Herkes şaşkındır. “Ya Ebu Zerr neye kefil olduğunu biliyorsun değil mi?” der Hz. Ömer..! Bırakın gitsin adamı ben kefilin der Ebu Zerr. Adam biniyor atına uzaklaşıyor. 3 gün herkes adamı konuşuyor gelecek mi gelmeyecek mi diye. 3 gün sonunda akşam namazına yakın uzaktan bir atlı geliyor. Hazreti Ömer; “ Be adam neden geldin?” Adam; Demesinler ki Müslümanlar söz verip te sözlerini tutmuyorlar diye geldim.” Ölen adamın çocukları söz ister ve Ya Ömer biz kısas hakkımızdan vaz geçtik derler. Hazreti Ömer; Peki neden affediyorsunuz babanızı öldüren “bu adamı? “ Ya Ömer demesinler ki Müslümanların arasında merhamet yok oldu!” dünyada ahde vefa kalmadı mı desinler diye..! dünyada iyilikte bulunmak kalmadı mı desinler..! Ebu Zerr’e dönüp; Sen bu adamın neyine, nasıl inandın da kefil oldun? Hz. Ebu Zerr; “Ya Ömer demesinler ki Müslümanların arasında güven, itimat kaybolmuş. Onun için kefil oldum der. Şimdi gelelim ; Söz verip te yerine getirmeyenlerle ve iyilik yapıp ta karşılığını göremeyenlerin arasındaki fark nedir..?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap