SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ayağa kalk Türkiye..!
11.07.2024

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, tüm halka ayağa kalkma çağrısı yapıyor. Asgari ücret artsın, emekli maaşı bir asgari ücret kadar olsun istiyorsak, halkı ışıkları yakıp söndürmeye çağırıyor. “Ya geçim ya seçim” sloganı da çapası. Türkiye’yi ayağa kaldırmak ne kadar kolaymış. Necip milletimizin çok çok büyük çoğunluğunda haksızlık ve adaletsizlik karşısında eylem yapma kültürü hiç gelişmemiştir.

Bir kere şunu açıkça ifade etmek istiyorum.

Emekli maaşlarının düşüklüğünden ve asgari ücretle çalışan kişiler, zamlardan ve geçim sıkıntısından şikâyet etmesinler. Bunlar senelerce sizlerin sandığa attığınız tohumlardır. Şimdi yeşerdiler cüzdanınızdan biçiyorsunuz.

Milletin dünyadan haberi yok. Sadece yandaş kanalları izliyorlar. Hiç gazete okumuyorlar. Gazete okumayı bırakın evlerinde kâğıt kalem yok. Kamu görevlisinin her sektörü, işsizlik yüzünden gölgesinden korkar oldu. Bu iş bir emekliye birde gençlere kalır. Gençler ve emeklilerin “şükür” diyenlerini de sayıdan düşersen, geriye Büyük Şehirlerin belli semtleri hariç eylem “körler ve sağırlar birbirini ağırlar” anlamından öteye geçmez. Bize reklam kokan hareketler geliyor.

Bizlere, arkasında yürüyeceğin ve inancını sana aktaracak, elini taşın altına sokup gerekirse kendi lüksünden vaz geçecek bir lider neden arıyoruz? İktidar tam bir şark kurnazı gibi. Memur ve emekliye zam yaparken TÜİK’in enflasyon rakamlarını, akaryakıta ve diğer ürünlere zam yaparken ENAG’ın enflasyon rakamlarını baz alıyor. O nedenle sürekli daha da yoksullaşıyoruz.

Yıllarca sindirilmiş, hak arama cesaretini yitirmiş halkımızın korku çemberini yırtmak için bir başlangıç olabilir mi diye düşünsek bile, Sayın Özel’in halkı ışık kapama ve açmak için çağrısı acemi davranış gibi duruyor. Ankara’da, öğretmenlerin Bakanlığa yürüyüşünü takip ettiğimizde, emekli öğretmenlerin olduklarını gördük. Peki, genç öğretmenler ve öğretmen adayları meydanları neden doldurmadı soruları da havada kalır.

Ülkemiz ekonomik olsun siyasal olsun hukuksal olsun akıl almaz sorunlar yaşıyorken devleti kuran bir parti lideri böylesine sığ çağrılarda bulunması trajikomik.

Örgütünü topla kaçak sarayın önüne neden gitmiyorsunuz? Yoksa siyasetteki yumuşamayı ışıkların yanıp sönmesine mi dayandırıyorsunuz? Seneler önce denenmiş bir uygulama bizlerin sorununu çözemez.

Vatandaşlar CHP’yi kurtarıcı gördü ve iktidara sarı kartını gösterdi. Şimdi sizden kalıcı çözümler ve etkinlikler bekliyor.

Tabii ki biraz zor….!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap