SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bilimsel tuzak mı?
18.01.2021

Bilgisizliğin bilimselleşmesi!


Olur mu dersiniz?


Vallahi olur.


Ülkemiz, gerçek bir kuşatma altında bulunuyor. Kimileri bilerek kimileri de belki de bilmeyerek ama bilmediği şeyleri bilimsellik olarak yansıtması çok hem de çok düşündürücü olsa gerek. Bir arkadaş gurubuyla oturup çayımızı yudumlarken, kaçınılmaz olarak yurt güvenliği ve ekonomik gelişmelerden konuşuyorduk.

 

Bir arkadaşımız, ilginç olduğu kadar bizleri derin düşünmeye sevk eden ifadelerde bulundu. Sanal medyadan kendisine bir karikatür geldiğini söyledi. Paylaşımda şunlar yazıyormuş. Karikatür de iki domuz konuşuyorlarmış. Biri diğerine bir hazırlığınız var. Yolculuk nereye? Diğeri yanıtlar. İslam ülkelerine gidiyorum. Diğeri sorar neden İslam ülkeleri? Yanıt, orada her türlü lanet yeniyor ama domuz eti yenmiyor diyor.

 

Elbette biraz düşündük. İslam ülkelerini böylesine aşağılamak elbette kasıtlı idi. Ancak, Afrika da İslam ülkelerinden daha zor durumda ve İslam olmayan ülkeler var. Acaba bu karikatürü çizenler tarafından bilinmiyor muydu? Tabii ki biliniyordu. Bu bize göre psikolojik savaş  taktiklerini zorlamaktır. Karikatür İslam ülkeleri diyor ama onların hedefi Türkiye’dir. Zira İslam denilince hedef ülkemizdir.

Bilgisizliğin veya bilerek yapılan cahilliği, bilimsel veya sanatsal bir değere alet edilmesi hiç kabul edilemez. Kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen karikatürü paylaşımı da asla doğru değildir. Öyle görülüyor ki emperyalist güçler, her yolu deniyorlar. Bu gibi yayınlara da alet olmayalım. Ne çizerse çizsinler. Vatandaşlarımız bu gibi tuzaklara düşmeyeceğini düşmanlara pirim vermeyeceğini çok iyi biliyoruz. Varsın onlar beyinlerini zorlasınlar!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap