SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bitmeyen Kavga..!
13.12.2021

Bir ilçenin kaderimi,

Sevdası mı yoksa öç almak için kayıkçı kavgası mıdır?

Beşikdüzü, Beşikdüzü olalı böylesine çirkin olayları yaşamadı. Bu güzel ilçe yağlı börek ve iktidara muhalif bir belediye de olunca biteceğe de benzemiyor. Yörenin ekolojik dengelerini bozduğunuz yetmemiş gibi vatandaşlarımızın psikolojisini de bozdular.

İlçemiz, tüm olumsuzlukları yaşarken şimdi de bir gemi olayını gündem yapmaya çalışanlar bilinçsiz ve mantıksız şekilde işlemeye çalışıyorlar. Beşikdüzü Belediyesi, deniz kenarında kimilerine göre sembol olarak görülen geminin elden çıkması için satış kararı almış. Ancak, şer odaklılar “Gemi Beşikdüzü’nün sembolüdür” satıldı diye ortaya çıktılar.

Peki, bu güzel ilçemizin omuzlarında inanılmaz yüksek ekonomik yük varken, çürümeye yüz tutan gemiden belediye nasıl faydalanabilirdi? Bildiğimiz kadarıyla bu geminin bir eşi Rize Belediyesinde bulunuyordu. Belediyeye külfet olacağı için satmışlar.

Şimdi tüm Beşikdüzü sevdalısı olarak ortaya çıkanlara soruyorum. AKP li Belediye Başkanı ilçenin tarihi parkı ve önündeki okulları yıkarken, sahildeki parkı satarken, Doğu Karadeniz deki en güzel plaj yok parasına satılırken nereden sesiniz çıkmadı? Bunun gibi rant peşinde koşanlar Belediyenin borcunu mu kapattılar yoksa borç üstüne borç mu yaptılar? Geçmişte sahili, okulları ve doğasıyla övündüğümüz bu beldenin tutulacak bir tarafı kalmazken kindar davranışlarla sorunların üstesinden gelinemez. Koca Türkiye’nin bütün varlıkları babalar gibi satılırken sesiniz bir defa olsun çıktı mı? İlçenin yetiştirdiği iş adamları, ağaları ve beyleri Beşikdüzü’ndeki bazı müdürlükler taşınırken sesleri neden çıkmadı?

Belediyeye büyük yük getirebilecek geminin satış kararı doğrudur. Ancak, yok pahasına satılması da doğru değildir. O zaman şu düşünülebilir. Gemi batırılarak dalış sporlarının hizmetinde kullanılabilir.  Zira yöre bu spora çok müsaittir. Elbette akıllıca ve mantıklı yöntemlere açık olmakta hizmeti gerektirir. Hangi siyasi görüşe hizmet ederseniz edin, şimdiye kadar ilçe ranta dalan edilmesine müsaade edilirken kültür merkezi neden düşünülmedi? Ro-Ro taşımacığı vardı ne oldu soran yok..! Adliye sarayı olmayan bir ilçe olur mu soran yok.! Ya diğer müdürlükler ve okullar..! Ama suçlamak, kinli hareketler eksik olmaz. Halkımız aradığı bütün hizmetleri Beşikdüzü’nde bulamadığından çeşitli yörelere gitti. Giden ağalar da ilçeyi unuttular. Gelen vurdu giden vurdu..!

Beşikdüzü halkı doğru mantıklı siyasete susamıştır. Sadece siyaset yapmak için yanlış düşüncelerden arınmalıyız. Bunu başaracak güç Beşikdüzü’nde var. Peki, neden olmuyor?

Artık bitmeyen kavgalarında bitmesini ümit ediyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap