SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Kimin Savaşı..?
14.03.2022

Üzülerek dünyamız, emperyalist güçlerin bilek güreşiyle sıcak savaşa dönüşmüş ve kan, barut kokularında gözyaşı akıyor. Amerika ve İngiltere’nin kışkırtmaları ile Rusya’nın kurbanı olan ülke Ukrayna oldu. Neden ne olursa olsun savaşı haklı görmek mümkün değildir. Zira savaş, şiddettir, kandır ve ölümdür. Savaş, işsizlik, sefalet ve açlıktır. Savaş, hangi ülkede olursa olsun, üniformaların levent gibi gençlerin üzerine giydirilerek, devleti yönetenlerin ölüm tarlalarına sürülmesidir.  Savaş sadece insanların değil tüm canlıların yaşam alanlarını da kapsar ve tahrip eder. Bu nedenle savaş hiçbir zaman düşünülemez..!

Peki Rusya Ukrayna savaşı neden başladı..?

Elbette bu konuda çok yazıldı ve çizildi. Ancak, durup dururken bu savaş çıkmadı. Batı bloku ile doğu bloku arasında süren ekonomik çekişmeler, dünyayı paylaşım kavgaları satranç oyununa dönüştürülmüş ve savaş geliyorum diyerek geldi.

Öyleyse bu savaş kimin savaşı..?

Dünya devletlerinin, verdiği tepkilere ve yaptırım merkezlerinin aldığı kararlara bakıldığında, bu savaşın Rusya ve Ukrayna’dan daha fazla devletlerin taraf olduğunu gösteriyor. Ukrayna devlet Başkanının yalnız kaldık, kimse bizim için savaşmak istemiyor demesi çok düşündürücüdür. Buradan şunu anlayabiliriz. Demek ki, Ukrayna’ya bazı sözler verilmiş oluyor. Ukrayna Cumhurbaşkanının önemli bir açıklamasında, “Bu bizim savaşımız değil bu dünyanın özgürlük ve barış savaşıdır” diyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı “özgürlük ve barış savaşı” dediği bu savaşı kime ve kimlere dayandırıyor? Doğal olarak Amerika’nın başını çektiği batı emperyalistlerine ….! ABD ve müttefiklerinin sicilleri hiçbir zaman temiz değildir. Dünya genelinde yaşanan irili ufaklı her savaşın hatta ülkenin iç işlerine kadar girerek yönetimlerine yönelik darbeler faşist ABD nin işidir.

Amerika Birleşik devletlerinin sinsi emperyalist tutumu karşısında diğer emperyalist Rusya, insanlığın kabullenmediği kan ve gözyaşını tercih etti. Asla kabul edilemez. Savaşın hiçbir zaman  kazananı olmamıştır. Ülkelerini yönetmeye çalışan yöneticiler ne olursa olsun insanların mutluluğu için çalışmayı öncelik görmelidir.

O zaman soruyoruz bu kimin savaşı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap