SON DAKİKA
SON DAKİKA


Doğru bildiğimiz yanlışlıklar!
24.01.2022

Çok garip bir ülkede yaşıyoruz.

Kendilerini akıllı geçinen çok enteller var.

Bu toplum iflah, ıslah olur mu? En büyük hastalığımız iki yüzlülük.! Siyaset adamlarından tutun, gazetecisine, medyada yorumcusuna, akademisyenine, ticaret erbabına ve sade vatandaşa kadar hepsi riyakar.. Siyasi partiler devleti halk adına yönetmek için kurulurlar ve çalışmaları bu yöndedir. Ancak öyle görülüyor ki, muhalefette bulunan bazı siyasi partiler, kendilerinin gündemde kalmaları için yaptıkları çalışmaları halk için yapılmasının önünde görüyorlar. Bunlara toplumun tüm kesimlerinden katılacaklar bekleniyor.

Yıllarca ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal, hukuk, işsizlik, ekmek, sağlık ve hatta yaşam sorunları gibi ağır sorunlar varken, mevcut iktidara karşı gerçekten halkımız ve ülkemiz adına millet ittifakının güzel çalışmalarını taktirle karşılamak gerekir. Millet ittifakının çalışmalarına destek vermek yerine çıkarcı siyasi guruplar 3.ittifak peşindeler. Neden? Nedeni çok açık..! siyasette yer bulma sandalye kapma peşindeler.

Elbette, demokratik ortamlarda demokratik çalışmalara kimsenin hayır demesi asla kabul görmez. Demokrasi değerlerinin tartışıldığı ülkemizde, iktidarın hukuksuz anlayışına karşı ayrılıkçı siyasetin geçerliliği düşünülemez. Ne yazık ki, yaşadığımız ülkemizde yanlışlıklar değil doğruların tartışıldığı siyasetin parçası olmak doğru bildiğimiz yanlışlıklardır.

3.ittifakı düşünenler, sınır ve limitleri zorlayan guruplardır. Yani marjınaldirlar. Geçmişte atmışlı, yetmişli hatta seksenli yıllarda görülen ayrılıkçı siyaset anlayışında yaşanan hastalıklardan kurtulamadığımız gerçeklerini tekrar görür gibiyiz. Ülkemizi siyasi ve ekonomik çıkmazdan kurtarmak için tüm demokratların şartsız ortak paydalarda olması gerekirken, çıkılması düşünülen yeni ittifakların halkımızın çıkarlarına hiçbir yararı olmayacağını bildikleri halde bu fikrin nerelerden kaynaklandığı da çok önemlidir.

Demokrasi, hukuk, halkın refahı ve ülkenin birliği yolunda millet ittifakının çatısı altında ülkemize güneş doğmaya başlarken, ayrılıkçı siyasete asla yer olamaz. Kılıçdaroğlu’nun taktire şayan çalışmasını artık görebiliyoruz. Halkımız tüm yanlışlıkları görmeli ve elini hep birlikte taşın altına sokmalı artık. Bu nedenle Ulu Önder’in bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Bakın Ulu Önder ne diyor. “Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener.” Bizlere düşen görev, doğruların ve hukukun yanında birlikte olmaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap