SON DAKİKA
SON DAKİKA


Medyanın sorumluluğu!
23.08.2021

Teknoloji harikası olan televizyon ve gazetelerin, insanların yaşamlarında önemli yerleri vardır. Dünyadaki gelişmeleri evlerimizin içine kadar getirerek bizleri bilgilendiriyorlar. Ekonomik, sağlık, eğitim ve yaşamsal tüm alanlardaki çalışmaları kamuoyuna duyurmakta önemli rol oynarlar. Dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştırırken aynı zamanda bir okul görevini yerine getirmektedirler. Böylelikle bir anlamda kamu görevi yapıyor oluşu, sorumluluklarının da bir hayli fazla olduğunu gösterir.

 Ancak günümüzde gerek görsel basın, gerekse yazılı basın bu gerçekleri yansıtamaz oluşuyla kültürel yozlaşmaya neden olmaktadırlar. Televizyonlara bakacak olursak tutulacak bir tarafı yok. Gerçekler tartışılamaz oldu. Ekranlar fikir tartışmalarının yerine sahte evlilik programları ve bağırtılı vurdulu filimler le dolu. Vatandaşlarımızın mutfağında yangın giderek büyürken, bu yangınlara su taşımak varken, belli bir insan topluluğuna görsellik haber ve gösteri hazırlamak biraz sorumsuzluk gibi geliyor.

Toplumun değerlerini yıpratıcı, hatta onları yok edici yayınlar, geleceğimizi de tehdit etmektedir. Çıkar ilişkilerinin öne çıktığı günümüzde, insanlarımız bu güç tarafından kullanılmaktadır. Çirkinliklerle dolu bu programlar, üstelik Radyo Televizyon Üst kurulunun talimatlarına uymayarak devam etmektedir. Kelimenin tam anlamıyla rezalet medya devri yaşıyoruz. Bu rezalet yayın anlayışına neden dur diyemiyoruz?

Nedeni çok açık!

Bunlar kapitalizmin halkımız üzerindeki çirkin oyunlarıdır. Bu çirkin oyunlara siyasi düşünceler ne olursa olsun dur dememiz gerekir. Elbette düşünceler ve çağcıl demokrasi anlayışımız farklı olabilir. Ancak çağcıl düşünce cinselliğin ayyuka çıkaran düşünceler olmasa gerek. Çağcıl düşünce, bir yerlerini açmakla, sağını solunu sallamakla, yarışmalı evliliklerle, nikahsız yaşayarak sorunlar çıkararak olmaz. Çağcıl düşünce, insanlarımızı sefalet içinden kurtararak insanca yaşama dönüştürmenin projesidir.

Olumsuz yayınlar gençlerimizi etki alanına alabiliyorlar. Oysa medya, yeni kuşaklara örnek çalışmalar verebilir. Bu yönde yayıncılarımız vardır. Elbette bu yayıncılarımızı içtenlikle kutluyoruz. Fakat ülkemizde öyle garip şeyler oluyor ki, insanlarımızın farklı yaşam anlayışlarını toplumumuza kabul ettirilmek isteniyor.

Halkımız burada gücünü göstermelidir. Böylesine çirkin yayınlara pirim verilmemeli. Aklı mantık yönünde kullanarak topluma hizmet için gereğini düşünelim. Yasa koyucuların çalışması bu yönde olmalıdır. Zira toplum yapısıyla oynamak çok tehlikelidir. Bizler böyle düşünürken, toplumun kabul görmediği programları yapanlar nasıl düşünüyor acaba?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap