SON DAKİKA
SON DAKİKA


Neden?
22.11.2021

           Ulu Önder ATATÜRK’ ü, aramızdan ayrılışının seksen üçüncü yılında özlemle andık. Bu önemli gün için “Bizi bağışla Atam” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Konu hakkındaki hassasiyetimi tüm okurlarım bildiği halde neden yayınlanamadığını editörlerimizin bilgisinde olsa gerek. Ancak, Ulu Önder’i anmak için haftalar yetmez. Bu nedenle bir okurum Ulu Önder’in ölüm yıldönümü nedeniyle çok düşündüren ve içinde çok soruları taşıdığı bir yazı gönderdi. Elbette birçoğumuz bunu biliyordur ama ben yine de okurlarımla paylaşmak istedim.

          “ Gazeteciler, Fidel Casro’ya sorarlar. Siz bu ülkenin kurucu liderisiniz. Normal olarak sokaklarda sizin heykellerinizin olması beklenir. Üstelik bunca ünlü sosyalist önderler dururken siz sadece Mustafa Kemal’in heykeline izin verdiniz,

          NEDEN::?

        Bizler daha çok devlet adamıyız..

          O İSE BİR KAHRAMAN..

          Sokaklara devleti yönetenler değil KAHRAMANLAR yakışır” der.

          Devam eder..

          Biz bağımsızlık ve devrim ruhunu ondan öğrendik..  Evet biz savaştık. Ancak bir devlete karşı savaştık. O İSE Dünyanın en güçlü ordularının hepsini birden yendi.. Hiç yenilgi almamış TEK ASKERDİR O” der. Üstelik sadece cephede değil her alanda savaşmış ve başarılı olmuş müthiş bir insan..

          Yıllar sonra FİDEL CASRO Türkiye’ye gelince yine benzer sorular sorulur. Şöyle cevaplar.

“Bende çok zorlu bir savaşın içinden çıktım. Onca kitaplar okudum. Ancak savaş meydanlarında kitap okuma rekorları kıran başka bir asker görmedim, duymadım. Her şeyi anladım da bunca güçlüğü ve değişimi nasıl başardı hafızam almıyor ”dedi.     

           Dünyada, kendi topraklarını işgal ederken canlarını vermiş düşman askerlerinin analarına, “ Ey evlatlarını bu topraklarda kaybetmiş analar; silin gözyaşlarınızı, onlar artık bizimde evlatlarımızdır. Bırakın Mehmetçiklerle koyun koyuna uyusunlar” DİYEBİLECEK RUHA SAHİP bir devlet adamı ve asker göremezsiniz..

        Dünya tarihinde,

        “Vatan savunması için yapılmayan her savaş bir cinayettir” diyen başka bir lider, devlet adamı yoktur..”

        Fidel Costro ne güzel tanımlamış ATATÜRK ’ü. Yazıklar olsun, O büyük devlet adamını, lideri, üstün insanı, inkılapçıyı, en büyük Baş Komutanı, Tek adamı, İlk Cumhurbaşkanını, Tüm varlığını Türk Milletine atamış Tek Önder’i Fidel Castro kadar tanıma anlayışı ve vicdanına neden sahip değiliz?

        Evet, İlkeleriniz ışığımız oluyor çünkü;

        Bu vatan sana minnettardır çünkü; Bu çünküleri neden anlatamıyoruz veya anlamıyoruz..?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap