SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tabanca muhtarları!
15.11.2020

 
Yıllar öncesi muhtarlarımız hakkında bir yazı kaleme almıştım. Bu kez yine muhtarlarımıza büyük görev düşen bir konuyu işlemek istiyorum. Elbette konu güzel Beşikdüzü olunca!

Beşikdüzü’nden ne istiyorsunuz? Veya Beşikdüzü sizlerden ne istiyor? Trabzon’un en güzel yörelerinden biri olan Beşikdüzü’nün doğal yapısı hırs ve kin uğruna her gecen gün bozuldu. Zira bu güzel yöre, Trabzon ilinde siyasi iktidara hayır diyen bir belediye ile yönetiliyor. Bizi biraz düşündüren gariplik var. Mevcut belediye başkanı zamanında bu garipliklerinin oluşması gerçekten düşündürücüdür. Bir oldubittiye getirilerek önce adliyeyi, daha sonra Fakülte beklerken Meslek Yüksek Okulunun bazı bölümleri alındı. Gerekçelerini sorguladık mı?  

Şimdi ise Tapu Kadastro biriminin taşınacağı dedikoduları karşısında iktidar partisi dışındaki tüm partilerin ve sivil toplum örgütlerinin ortak basın açıklamasıyla durduruldu görünümü vermektedir. Zira yetkili kişilerden aldığımız bilgiler bu yönde!

Şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet aydınlanmasının göz nuru Beşikdüzü, daha çok hizmet beklerken, yalnızlığa atılması, içi boşaltılması, siyasi ve ekonomik yoksunlaşması bir kinin ürünü müdür sorusu hiçbir zaman yanıt bulmadı. Okulları yıkarak Toki’ye ticari rant sağlamak, öğretim yuvası yerine cezaevi ile anılmak, bölgenin ekolojik dengesini bozarak teleferik yapmak, vatandaşın yerine hukuksuz gasp ederek pazar yeri yapmak ilçeye hizmet değildir.

Peki, bu ilçenin muhtarları ne iş yaparlar? Tabanca ruhsatı için mi muhtar oldular? Neden sesleri çıkmıyor? Uykuları çok ağır olacak ki bir türlü uyanamıyorlar. Gerekli yerlere çıkıp, ilçemize iki fakülte, hastane gibi ve alınan ünitelerin geri gelmesi için nasıl bir çalışma yaptılar? Beşikdüzü siyasi olarak direnmekten bir vekil adayı bile çıkaramıyor neden? Öyle zannediyorum ki, sanki birileri tarafından cezalandırılan ve vur abalıya cinsinden bir Beşikdüzü var. Yazık !


                                                                                                      

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap