SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni yıla girerken!
3.01.2022

Gelen gideni aratır mı acaba? Sevdiklerimizin gidişiyle kimi zaman eksildik. Kimi zaman da hayatımıza birilerin girişiyle sevindik. Bazen ağladık bazen güldük ve koca bir yıl geçti! Yeni yılda yeni umutlara, yeni coşkulara, yeni heyecanlara açılıyoruz. Yıla yılda geçmişin tüm kötü anılarını bırakarak yepyeni bir başlangıç yapmayı halkımız ve ülke adına önemli isteğimizdir. Yeni yıla girerken yeni planlar yeni hedeflerimiz vardır. Ancak hedef ile hayal kurmak farklı şeylerdir. Hedefe giderken aşamalar gerekir. Peki, Yeni yıla girerken, yaşadığımız yılı nasıl geçirdik. Sağlıklı olduğumuz için sevinebildik mi?

Kaç sabah yolda bir kediyi bir bebeği okşadınız? Bu geçen yılda yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu? Ve siz onu hiç kokladınız mı? Kaç kez gözlerinizden yaş gelinceye kadar güldünüz? Yaşlı bir ağaca sarıldınız mı bu yıl? Çocukluğunuzdan kalan bir şarkıyı söylediniz mi? Kaç kez kuşlara yem attınız? Küskün olduğunuz kimselerle barıştınız mı? Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez fark ettiniz bu yıl? Hep gözyaşıyla yaşadık. Ülkeyi yönetenler biçare içinde, halk şaşkın! Koskoca ülke yolsuzluk bataklığına batmışken sizler alkış tuttunuz değil mi? Acı bulutlar arasından güneşi beklerken doluya kapıldığımız bu senede bize düşen görevleri hatırlayabildik mi acaba? Din imanla aldatıldığımızı anlayabildik mi? Halkın gözünün içine baka, baka afaki kelimelere mi inandık? Peki, şimdi koca bir yılın hesabını vermeden yeni yılın gelişini mi kutlayacaksınız veya kutlayacağız Biz, ne ile övüneceğiz? Yoksa ömrümüzden ve hayallerimizden çalınan koca bir yıla mı üzüleceğiz? Hiç düşündünüz mü bu yıldaki zulümleri,yoksullukları, yolsuzlukları, halkın ezikliğini, levent gibi gençlerin kara topraklara gidişini, yöneticilerin basiretsizliğini……..

O zaman yeni yılda düşün arkadaş! Yeni senenin gelişini kutlarken bizler neleri başaramadık, üzüldük nelerle övündük diye düşünmemiz gerekmez mi? Ama birileri yine çıkar, dün dündür gelecek günler bizim aynamızdır der. O halde yeni yıl kutlaması emperyalist oyununa kapılma.  Bizler ülkede savcı aramayalım. Güneşi görmek için birlikte bulutlara nefes verelim. Birlikte kuşlara yem atalım. Yeşil çimenlerde birlikte oturarak çayımızı yudumlayalım daha güzel olmaz mı? Amaaa..! Anaların gözyaşını silmek için mendil değil, ellerini öpmek için sıraya girelim. Yapamaz mıyız acaba? Elbette yaparız ama içimize nifakçılar girmezse. Hani biz kardeştik ne oldu? Emperyalizme, yolsuzluğa, yoksulluğa, hukuksuzluğa hayır, hayır bin kere hayır..! Yine de tüm ülkemiz ve halkımız için huzurlu bir yıl diliyorum..

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap