SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yumuşama bir masal mı?
4.07.2024

Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yerel seçimlerden sonra milletin verdiği mesajı anladık diyerek, siyasette yumuşama başlatmak için siyasi partileri ziyaret etti.

Acaba öyle mi?

Bize göre bu söylem masaldan öteye gitmiyor.

Türkiye yüzyılında, yasaklar, vergi, zam, ceza, sabır ve fedakârlıkla yaşıyor olduk.

Cumhur ittifakının iyi gitmediğini gören ve kabullenen Sayın Erdoğan’ın, bir süredir bazı bakanları değiştirebileceği gündemdeydi...

 

Kayseri’de yaşananlar ve başka kentlerde de Suriyeli sığınmacılara yönelik tepkiler ile Suriye’nin El Bab kentinde yaşananlar ülkemizde tepki topladı. Sıcak gündemi perdelemek gerekli görüldü ve bakan değişiklikleri için düğmeye basıldı.

 

Evet, gerekli görülen çalışmalar elbette yapılabilir. Ancak, önce rahatsızlığını gerekçe göstererek Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki affını istedi ve yerine Murat Kurum atandı.

Murat Kurum, İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na karşı Adalet ve Kalkınma Partisinin adayı idi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İliç’de Murat Kurum’un bakan iken attığı imzaları ve yaşanan olaydan sorumluluğunu ortaya koydu.

Deprem, imar afları, Salda gölünde yapılanlar, Fikirtepe’deki kentsel (rantsal) dönüşüm gibi sorumlusu olduğu daha nice konuyu net olarak ortaya koydu.  Ama hukuk sustu….!

 

Ekrem İmamoğlu’na karşı aday olarak kırdığı potlarla gündem olan Kurum, İBB seçiminden hezimetle çıktı. Ve şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı.

Peki, Türkiye’yi uçuran bir partide bu görevi üslenecek biri hiç mi yok?! Yoksa temel etken Ekrem İmamoğlu’na karşı aldığı ağır yenilginin öcü mü?

Demokratik bir ülke olsak, sadece İliç konusu dahi Kurum’un Bakan olmasının önünde engel olurdu.

 

Metal yorgunu olan iktidar, sahaya eski oyuncusu ile yeni bir transferi sürse dahi faydası olmaz. Asıl değişmesi gereken belli.!

Burada önemli olan şu; İBB seçimlerini büyük farkla kaybeden Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun projeleri için onay makamı. Bu psikolojik ezikliğin yansımasıdır. İnatla devlet yönetilmez.

 

Demek ki “siyasette yumuşama” bir masal..!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap