SON DAKİKA
SON DAKİKA


Demiryolu olmazsa olmaz argümandır
23.11.2019

 
Giresun limanı üzerinde olan proje ilk tercihi "Rize Organik serbest Bölge Liman" Projesi olarak planlandı.

Rize Dry Port yani Rize Kara liman projesi için Demir yolu olmazsa olmaz bir argümandır.

Rize liman gelişme sahasında hayata geçirilmek istenen yaklaşık 125 Milyon USD ve asgari 500 istihdam yaratacak olan yatırım sahası, Amatör Futbol sahasına kurban edildi.

Cumhurbaşkanlığına bağlı olan "İnvest Turkey yatırım Ajans" mahkemelik olduğunda yaptıkları Araştırma ve analizler sonucu iki kez tartışmalı bu alanda futbol sahası olmasında kamu yararı yoktur rapora rağmen ASKF ve

Gençlik spor müdürlüğün popülist yaklaşımlar veya istihdam içerikli olmayan algı eksiklikleri sonucu alternatif başka alanda saha tercihlerine kulak tıkayıp 125 Milyon USD ve 500 istihdam proje Rize’de yapılmasını engellendiler.

Rize Limanı Organik Serbest Bölge Projesi esasınsa İyidere’de planlanan Rize Endüstriyel gelişme yada Lojistik Merkezin alt yapısı olacaktı.

Lojistik merkezler ve Kara limanların çalışmaları ancak yeterli hinterlantlarının mümkün olmasıyla olacaktır. Rize Dry Port yani Rize Kara liman projesi için Demir yolu olmazsa olmaz bir argümandır.

Üretemeyen, Stoklayamayan, tüketemeyen, pazarlayamayan, transiti olmayan Şehir limanları başarılı olamaz.

İyidere ve Of Vadi olarak hala bölgenin HAB üssü olabilir, endüstriyel tarım ürünlerin işlenip, depolanıp, transiti yapılabilecek tesis ve alanların inşa edilememesi haricinde Lojistik diye üretilen tüm senaryolar

BEYHUDE olarak kalmaya mahkumdur.

Cumhurbaşkanımızın liman sahası da Top sahası olur mu çıkışına rağmen dönemin belediye başkanı imarda yapılan top sahası düzenlemesinde ısrar etti ve sonuç bu hali aldı.

İstihdam yaratmak için Hala elimizde bir takım imkanlar olmasına rağmen akılca değil sürrealist akımlara kapılmak toplum ve ülkemizin yararına olmayacaktır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap