SON DAKİKA
SON DAKİKA


65 yaş üstünün çağrısına ses veren yok
3.06.2020

Salgın döneminde en fazla evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımız oldu. Salgının sorumlusu onlarmış gibi evlerinden çıkmasına izin verilmedi, haftada bir gün 4 saat dışarı çıkmaları sağlandı. Bu yaştaki insanlarımız yaşamın en olgun ve sorumluluk alacak konumda olduğunu bir anda unuttuk.

Haklı olarak bu yaştaki vatandaşlar isyan etmeye başladı. Virüsü onlara bulaştıranları dezenfekte etmek gerekirken, onları bu salgının suçlusu gibi evlere hapis etmek elbette üzüntü verdi.

Onların 65 yaş üstü siyasetçilere seslendiği mektuptan bir bölümünü bir kez daha hatırlatmak isterim, “Suskunluğumuz efendiliğimizden! Toplumun en dikkatli, bilgili ve duyarlı kesimi olduğumuzu biliyoruz!! Bu yapılanları ve söylenilenleri şiddetle kınıyoruz! Haftada tek gün birkaç saatlik " köpek gezdirir gibi" gezi programını reddediyoruz! Medeni ülkelerde uygulandığı biçimde kendimizi ve toplumu riske atmadan gerekli koruma tedbirlerini alarak özgür irademizle hareket etmek hakkımız!!

Yetkiniz olmadığı halde sizin lütfettiğiniz kısıtlı saatlerde değil. Anayasanın eşitlik ilkesi çerçevesinde, herkese yapılan uygulama kapsamında özgürce davranabilmek için sesimizi duyurmak gereğini hissettik! Biz ne yapıp ne yapmayacağımızın bilincindeyiz!” çağrılarına cevap veren çıkmadı.

VALİ USTAOĞLU

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu göreve başladığı günden itibaren reklam kokan hareketlerden hep uzak durdu. Görevini yerine getirmede gösterdiği hassasiyetin yanı sıra vatandaşlarla olan diyaloğu da onun kısa sürede sevilen bir isim olmasını sağladı.

Salgın döneminde çalışma arkadaşları ile birlikte 7’den 70’e herkesin sağlıklı kalması adına önemli çalışmalar yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararların kentte hayata geçirilmesinde önderlik etmekten imtina etmedi.


Kentin sorunları ve çözümünde verdiği mesaiyi dedim ya reklam kokan hareketlerden uzak, gidip inceleyip en kısa sürede halkın hizmetine girmesi için uğraş verdiğini görmek mümkün.

Devre arkadaşı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile  birlikte uyum içerisinde Trabzon için ter akıtmakta. Vali Ustaoğlu duruşu ile de millete ve devlete hizmetin en güzel örneklerini verdiğini herkesin bilmesini isterim.

BİZİ KISKANIYORLAR

AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta olarak yaptığı başarılı çalışmalar ile yoluna devam ediyor. Almanların Türkiye’yi kıskandığını söylemiş, “Alman Der Spigel demiş ki, Türkler eskiden her türlü silahını, tank top, tüfek gemi bizden alırdı, şimdi biz size satalım diyorlar. Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi ile nereden nereye geldi” diyerek önemli bir ayrıntının altını çizmiş. Balta’nın halk ve esnafla olan iletişimi, Trabzon’un sorunlarına hakim bir isim olarak kendisine karşı yapılan saldırılara aldırış etmeden yürümeye devam ediyor. Almanların ülkemizi kıskandığı gibi Balta’nın da kıskanıldığını söylemek gerek.

BASIN İLAN KURUMU

Medyanın en büyük destekçisi olan Basın İlan Kurumu, yerel ve bölgesel gazetelerin haklarını korumada da attığı adımlarla da ilk sırada yer almakta. Salgın süresince aldığı kararlar zorda olan gazetelerin nefes almasını sağladı.
Gazetelerin hakkını, hukukunu aramada üzerine düşeni yerine getirmekten imtina etmeyen Basın İlan Kurumu gazete çalışanlarına da sunduğu imkanlarla da destek olduğunu hatırlatmak isterim.

Okurlarına karşı görevini yerine getirmede aldığı sorumluluğun karşılığını veren ile vermeyen gazeteleri aynı kefeye koymadan değerlendiren Basın İlan Kurumu’nun önümüzdeki süreçte de atacağı adımlarla her zaman olduğu gibi farkını yine ortaya koyacaktır.
 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap