SON DAKİKA
SON DAKİKA


A ve B Polislerimiz
31.05.2020

Emniyet teşkilatımızda görev yapan evlatlarımız A ve B grubu polislerimizin arasında yaşanan ayrım ortadan kalktı. Çok mücadele verildi. Bu konuda gerekli adımları atanlara teşekkür etmek gerek.
Eski yönetmeliğin geçici maddesinde de yapılan değişiklik ile A ve B grubu polis amirlerinin tanımı güncellendi. Buna göre, polis amirlerinden en az dört yıllık fakülte ve yüksekokullardan mezun olanlar A, komiser yardımcılığı kursunu başarıyla bitirmiş olan diğer amirler B grubunu oluşturacak.
B grubu polis amirlerinden, 24 Aralık 2019 tarihinden önce en az dört yıllık yükseköğretim kurumunu bitirenlerin A grubuna geçişleri söz konusu tarih itibarıyla, daha sonra bitirenlerin A grubuna geçişleri ise mezuniyet tarihleri itibarıyla sağlanacak. Bulundukları rütbedeki zorunlu en az bekleme süreleri A grubuna göre hesaplanacak. Bu şekilde A grubuna geçenlerin bulundukları rütbede A grubu polis amirleri için belirlenen süreden fazla çalışmış olmaları geriye yönelik olarak herhangi bir hak doğurmayacak.

Resmi Gazete de yayınlanan değişiklikle iki grup arasında ki ayrışma ortadan kalktı. Atılan bu adımda 2 yıla yakın kaybı olanlar oldu. Umarım önümüzdeki zaman diliminde bu eksiklik düzenlenerek evlatlarımıza hakkı teslim edilir.

ÇIKARIN ARTIK BİR YASA

Ahhh kadınlar ahhh. Nedir bu çektikleri. Çocuk yaşta evlendirilir. Koca dayağına maruz kalır. Sapıkların saldırısına uğrar. Yetmezmiş gibi canlarına kıyılır. Yok böyle bir dünya. Herkesi bir kadın doğurmadı mı? Kimin hakkı var onların yaşamını çalmaya.  Kadının hayatını çalana insan denilmez ancak hayvan denir.

Toplumda onlara yapılanlara karşı hep birlikte tepki konulmaz. Kadın dernekleri yaptıkları mücadelede yalnız bırakılır. Arkadaş şöyle okkalı bir yasa çıkarılıp kadına karşı eylemde bulunanlara ceza verilmez. Adamın kafası kazır karısını döver, sevdiğim der kurşun yağdırır, boşanacağım diyen kadının ölüm fermanını yazar, sokakta yürüyen kadına saldırır biz hala izliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap