SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ahlak ve maneviyat
27.04.2019

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli olan Haşim Kılıç iktidar partisi ile ilgili ilginç yorumda bulundu. Bir ödül törenine katılan Kılıç 186 kez değiştirilen ihale kanunu ile ilgili olarak AK Parti iktidarı ve kadroları için, “Oysa iktidara ‘önce ahlak ve maneviyat’ diyerek gelmişlerdi” dedi.

Kılıç geç de olsa gerçekleri görmüş. Kılıç’ın “Bir kanun niye bu kadar değiştirilir? Pozitif hukuk kuralını kaldırıyorsunuz ki ahlaki tarafı terk ediyorsunuz. Ne yazık ki önce ‘ahlak ve maneviyat' diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet ne bir şey söz konusu olamayacaktır. Biz bu ahlaki daha doğrusu insanların subjektif alanına bırakılan işleri sıfıra indirmediğimiz sürece, bu ülkede rahat edemeyeceğiz” sözlerini herkesin okumasında fayda var.

YAZMAK SUÇ, YUMRUK SERBEST

Cumhuriyet gazetesinin eski yönetici ve çalışanlarının yargılandığı davada Önder Çelik, Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara, Güray Öz ve Emre İper cezalarını çekmek için Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. Yazmak, fikir üretmek, yanlışları söylemek, rejime, bayrağa, vatana, millete sahip çıkmak, hortumculara tepki göstermek, kutuplaştırmaya, tokuşturmaya, her yol mubah anlayışına karşı çıkmak yassaak! Gazetecileri demir parmaklıkların arkasına atarsınız ama düşüncelerini ne yapacaksınız? Düşüncelere karşı tahammülünüz yoksa, bu tip yollara başvurursunuz, sanırsınız ki cezalandırdım, aksine kendinizi mahkum ettiğinizi unutursunuz.

Gelelim asıl acı veren konuya... Demokrasinin en güzel örneği olan çok partili bir dönemde, kendinden olmayanları sindirmek adına kullanılan nefret dilinin sonrasında bir partinin genel başkanına yumruk atan, bir genel başkanının evini basmaya kadar işi götürenler serbest bırakılıyor. Şimdi sormak gerek, adalet nerede? Adalet kişiye ya da bir düşünceye göre mi şekillenir ve yorumlanır oldu?

Adam elini kolunu sallayarak geziyor, kahraman ilan ediliyor, eli öpülüyor, diğer taraftan gazetecilerin kalemi kırılmak isteniyor. Bu yaman çelişkiyi yaşatanlar günü kurtardıklarını, tarihin kendilerini kara sayfalarda yazacağını unutmamalı.

Eski AYM Başkanı Kılıç’ın, ahlak ve maneviyat sözlerini tekrar hatırlatarak, kaleme aldığı yazıdan, çizdiği karikatürden gazetecilerin hapsi boylamadığı aydınlık bir Türkiye dileğiyle herkese iyi hafta sonları diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap