SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ahlak Yapısı
4.06.2020

Türk milletinin özünün ne kadar temiz, temelinin ne kadar sağlam olduğunu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden de anlamak mümkün. Türk oğlu Türk olmak bu nedenle ayrıcalıktır. İşte Atatürk’ün Türkler ve İslamiyet üzerine söylemleri;

“Atatürk, tarih ve dil mevzularıyla yakından ilgilendiği yıllarda, Çankaya’da yapılan toplantıların birinde Mevlâna Celâleddin’in onsekizinci göbekten torunu olan Veled Çelebi İzbudak’a ‘Allah katından bir ülkeye veya millete bir peygamber neden gönderilir’ sorusunu sorar…

Veled Çelebi, kısaca, Allah’ın, ahlâk ve iman şartlarını inkâr eden, sapkınlığın had safhaya geldiği ülke, millet veya kavimleri doğru yola sevk etmek için peygamber yolladığını izah eder.

Veled Çelebi’nin verdiği cevaplardan pek memnun olan Atatürk der ki;

“-Evet…çok haklısınız. İşte bu sebeplerdendir ki Yüce Tanrı, Türk ülkelerine ve milletine, bir peygamber göndermek ihtiyacı duymamıştır.

Çünkü Türk milleti, İslamiyetten çok çok zaman önce ‘Tek Tanrı’ inancına sahipti ve ahlâk yapısını bir Peygambere muhtaç olacak kadar hiçbir devirde kaybetmedi. İnsanoğlunun yaptığı putlara tapmadı(…)

Biliyorsunuz biz Türkler, İslamiyet’i Tek Tanrı inancını getirdiği için kabul ettik ve onun cihan hareketi olabilmesini kafa ve kılıcımızla temin ettik.

Eğer Türkler Müslüman olmasaydı İslamiyet, Musevilik gibi mevzii bir din olarak kalırdı. İslam alemine bu hakikati anlatmak lazımdır. Araplar topraklarında üç semavi din peygamberlerinin gelmesiyle iftihar ederler ve üstünlük iddia ederler.

Bizi de böyle bir nasipten mahrum olduğumuz için küçümserler. Aslında bu bizim ahlâk ve insanlık benliğimizi, hiç bir devirde bir Peygambere muhtaç olacak kadar kaybetmemiş olmamızın ilahî takdir ve tasdikidir. Çünkü hangi Peygamberin nerede irşâd edeceği, Tanrı’nın takdiridir…”

(Münir Hayri Egeli, Bilinmeyen Atatürk’ten Hatıralar adlı eserden yararlanılmıştır…)

KYK BORÇLARDI

Yaşanan zorlukları görmeyen bilmeyen var mı? Koronavirüsü hayatımızı allak bullak etti, ülkemizin dengesini bozdu. Ekonomik anlamda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın her gün iyileşmeye yönelik verdiği müjdeler toplumun umudunu arttırırken Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilen kredinin düzenlenmesi konusunda meclise teklif geliyor AK Parti ve MHP hayır diyor.

Bu tekliği siz getirseydiniz muhalefet hayır mı diyecekti. Destek verip öğrencilerin nefes almasına destek olacaktı. Bir taraftan Albayrak ekonomide iyileştirme adına adımlar atıyor diğer taraftan öğrencilerin kredilerine yapılacak düzenlemeye karşı çıkılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Zorda olan yüzbinlerce vatandaşa kolaylık sağlansa ne olur sormak gerek.

YENİ MODA ÇARK ETMEK

Çark etmek moda oldu çıktığı televizyon programında  "15 Temmuz boşluğumuza geldi, istediklerimizi yapamadık" diyen ve komşularını ölümle tehdit eden Sevda Noyan.

Hakkında soruşturma başlatılan Noyan, “Boş bulunarak söyledim. Yayın sırasında istemsiz olarak spontane gelişen sohbet ortasında söylemiş olduğum sözlerden dolayı üzgünüm" sözleri ile çark etti. Önce söyle yerse devam yemezse çark et ve özür dile. Bu sözlerin sahibine soruşturma sonrası nasıl bir yaptırım uygulanacak merakla bekliyoruz.

ANLAMLI İFADELER

"Tarihin büyük bir kısmında, insan hayatta kalmak için doğa ile savaşmak zorunda kaldı. Bu yüzyılda ise insan hayatta kalmak için onu korumak zorunda olduğunu fark etmeye başlıyor." #JacquesCousteau

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap