SON DAKİKA
SON DAKİKA


Akıl Ve İnancımız Cüretimizin Temelini Oluşturur
11.08.2020

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın mabedimize elinde kılıçla girip gövde gösterisi yapması, dile getirdiği ifadelerle oturduğu koltuğu borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapmasını eleştirmemiz, birilerinin bu tip davranışlarda bulunmaması için durdurulması gerektiğini dile getirmemiz Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın’ın da zoruna gitmiş.

Aydın, sosyal medya hesabından bir din adamı olduğunu unutup sahip olduğu sorumluluktan uzak öyle laflar üretmiş ki şaşırmamak elde değil. Kendisi Atatürk’e karşı saygısızlık yapılmasını eleştirenlere ‘Bu cüreti nereden alıyorsunuz’ diye sormuş. O cüret yüreklerimizde var Sayın Aydın! Atatürk, devlet, bayrak, millet, vatan ve dinimiz üzerinden kim yanlış yapıyorsa ona dur demek için hiç kimseden icazet almamıza gerek yoktur.

Allah’ın bizlere verdiği akıl ve inanç bu cüretin temelini oluşturur. Bizler bugün var olmamızı sağlayan Atatürk ve silah arkadaşlarına ihanet yapmayız çünkü dinimizde bunun olmadığını biliriz.

Milleti germeye ve bölmeye çalışan ifadeleri bir din adamının kullanmaması gerektiğini sen bizden iyi bilirsin Sayın Aydın. Ebediyete göçenler için dinimizin saygısızlık yapmaya izin vermediğini sanırım unuttun.

Sayın Aydın, önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşuna bir bakacaksın, altında kimin imzası var. Bu kadar vefadan ve duadan eksik olmayacaksın. Hem onun kuruluşunu sağladığı kurumun koltuğunda oturacaksın, sonra ona elinde kılıçla siyasetçi ağzıyla saygısızlık yapacaksın. Olmaz böyle bir anlayış Sayın Aydın.

Bir din adamı olarak hala insanları bölmeye, sınıflandırmaya, aşağılamaya, hakaret etmeye kadar işi götürmüşsün. Uyarıyoruz demişsin, hayırdır din adamlığının millete uyarı sözü altında tehdit etme gibi bir görevi mi var da biz bilmiyoruz!

Ülkemizde kadınlara yapılan aşağılıklara, şerefsizliklere ve çocuklarımıza yapılan iğrençliklere karşı bir duruş sergilemeni beklerdim senden Sayın Aydın. Püskürtme lafı kullanmışsın, neyi püskürteceksin sen, neyi? Cumhuriyete, Atatürk’e, devlete, millete, vatana, bayrağa sahip çıkanları mı?

Hainlerin cirit attığı dönemde bu sözcük aklına gelmedi mi, dün o ihanet çetesi kapalı kapılar ardından cumhuriyetimizin temeline dinamit koyma faaliyetleri gösterirken, onları püskürtmek aklına gelmedi mi acaba?

Birlik ve beraberlikten bahsedeceksin, sonra da çıkacaksın Atatürk’e saygısızlık yapacaksın, ardından ‘Ülkenin çimentosuyuz’ diyeceksin. Şunu unutma Aydın, bizim senaryomuz olmaz. Tek derdimiz; cumhuriyetimize, dinimize, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize, Atatürk’e ve onun devrimlerine karşı kapı arkası oyunları ile ihanet etmeye kalkışanlara karşı dik durmaktır.

Bir din adamı olarak sosyal medyadan ahkam kesmek yerine milletin haberdar olması adına dinimiz ve sendikaya bağlı saygıdeğer üyeleriniz için neler yaptığınızı anlatmanızı daha çok beklediğimi söylemek isterim. Bu gemide hep birlikte var olacağız, bu gemi batarsa bilmelisin ki hep birlikte batarız.

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Türkiye haberi Karadeniz’de okumaya devam ediyor. Karadenizgazete.com.tr aylık 3 milyonu aşan tiraja ulaştı. Rekorlarla büyümeye devam eden Karadeniz’den haberden kullanıcılar tüm kategorilerden en hızlı ve doğru haberlere ulaşıyor.

Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri anında okurlarına ulaştıran karadenizgazete.com.tr haber merkezi yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Gazetemizi en yakınınızdan başlayarak dostlarınızla buluşturup karadenizgazete.com.tr internet sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edip daha çok tıklayarak ve abone olarak sizlerden daha çok destek bekliyoruz. İlk günden itibaren okurları ile büyüyen bölgemizin amiral gemisi Karadeniz Gazetesi bayilerde okurları ile buluşurken, internette de siz saygıdeğer okurları sayesinde rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Teşekkürler Türkiye.

MECLİS’TE MUHALEFET YOK MU?

Seçimlerde milyonlarca seçmenin oyunu alıp milletvekili seçilip Meclis’in yolunu tutan vekillerin hazırladıkları yasa teklifleri sümen altı edildi. Demokrasinin örneklerinin en fazla yaşanması gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde muhalefete boşa kürek çektirildi. Meclis’te komisyonlarda çoğunluğu elinde bulunduran iktidar partisi, gündemi belirleyen başkan da kendisinden olunca muhalefetin getirdiği yasa tekliflerini gündeme almayarak görüşmeye bile açılmasını engelledi.

11 parti tarafından verilen 2962 teklif iktidar partisince dikkate alınmazken, AK Parti tarafından verilen 104 kanun teklifi görüşülüp genel kurulda onaylandı.

Muhalefetin, emeklilikte yaşa takılanlar, ÖSYM sınav ücretleri, sağlık çalışanlarına yıpranma payı için gibi pek çok önemli konuda verilen yasa teklifleri beklemeye devam ediyor. Muhalefetin tekliflerinin görmezden gelinmesi milli iradeyle ne kadar bağdaşıyor diye sormak gerek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap