SON DAKİKA
SON DAKİKA


Akşener'in sözleri
9.06.2019

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmada kullandığı “Kürdistan” ifadesine yönelik değerlendirmelerde bulunan İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Seçim sürecinde tüm milleti PKK’lılıkla suçlayanların bugün Diyarbakır’da miyav miyav PKK’ya PeKeKe dediğini anlatacağız. Meclis başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış biri İBB Başkanlığı için Diyarbakır’da PeKeKe diyebiliyor. Ayıp be ayıp!


Yeniden açılım sürecini başlatmak isteyenleri deşifre edeceksiniz. Trabzonlulara Rum dendi. Ordululara komünist dendi. İstanbul’da yaşayan Karadenizliler tüm yapılan hakaretleri unutmayacak” diye konuştu. Seçim uğruna yapılan yanlışlar ve dile getirilen söylemler karşılık buluyor. Dünü unutmadan bugün ve yarın adına söylemde bulunmak siyasette umarım yer bulmaya başlar. 



Bu arada terörist başı ile avukatlarının ve yakınlarının görüşmesine izin verilmesi yoğun gündem içerisinde arada kaynıyor. Bebek katiline bu kadar imtiyaz tanınması bakıyorum da gölgede kalıyor, şehitlerimizin kemikleri sızlıyor, yakınlarının ve bizlerin acıları tazeleniyor, kimse duymuyor, hissetmiyor. Gerçekten yazık.


ÇEKİL GİT


İstanbul’un Esenler Belediye Başkanı vatandaşa horozlanmış. İşsiz olduğunu dile getiren vatandaşın derdine çare olmak için göreve seçilen Tevfik Göksu, yaşanan ekonomik çöküşün altında ezilen vatandaşın işsizliğine çare olma yerine elinin tersi ile vatandaşa git işareti yapıyor.


Bu başkan bir kente yalanlarla iftira etmek için gösterdiği cesareti vatandaşın isteğine karşı göstermekten uzaklaşarak, belki de kendisine oy veren kişiyi yanından yandaşlarının desteği ile uzaklaştırdı. Demek ki oyu alana kadar vatandaşın hükmü var, aldıktan sonra yok. İşte bu anlayış başkanlık makamında oturuyor. Bu davranışta bu kişilere yakışır diyelim.


VIP MESELESİ


Ekrem İmamoğlu Karadeniz turundan dönüşte, Ordu'da Havalimanında VIP'e alınmadı. Bu yasağı koyma girişiminde bulunanlar dünü unuttu. Dün yapılan yanlışın altına bugün imza attılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 20 yıl evvel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi sona erdikten sonra Bodrum’dan dönüşte Atatürk Havalimanı’nda VIP’den geçişine izin verilmediği ortaya çıktı. Şimdi sormak gerek, yanlışa yanlışla mı cevap vermek doğru mu?


Artık bu geçiş meselesine de bir son vermek gerek. Bu alanın kullanılmasında sınıf ayrıcalığı yapılmasına neden olan uygulama yeniden gözden geçirilmeli. 



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap