SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aşırı Solcu Doktorların Türkeş Sevgisi
24.09.2020

Türk Tabipler Birliği ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleri çokça tartışılmaya başlandı. Bu tartışmalar MHP'nin Kurucu Genel Başkanı, partinin bugünlere gelmesinin en büyük pay sahibi ve Türk milliyetçiliğinin yolunu aydınlatan merhum Alparslan Türkeş'in hastane günlerinin hatırlanması gerektiğini akıllara getirdi.

Türkeş’in genel sekreteri ve 12 Eylül dönemindeki doktoru Selim Kaptanoğlu’nun arşivlerde bulunan 12 Eylül darbesinde merhum Türkeş’in Mevki Hastanesi’nde doktorlarla olan diyalogları ve yaşadıkları ile bugün yaşananların daha iyi mukayese edileceğini düşünüyorum.

Bakın Kaptanoğlu, şöyle diyor: “Türkeş ilk geldiğinde, bizim hastanenin personelinden sol tandanslı çok insan vardı. Türkeş Bey'in odasının önünden geçmeye bile korkarlardı. 3,5 yıl sonra tahliye olup, hastaneden ayrılırken hepsi ağlıyordu üzüntüsünden. Neden? Çünkü Türkeş her akşam nöbetçilerle oturup, 'Gel evladım buraya, çocuğun ne yapıyor, hanımın nasıl, neye ihtiyacın var?' derdi. İnsan olduğunu gördüler burada."

"AŞIRI SOLCU" DOKTORLARIN TÜRKEŞ SEVGİSİ

Kaptanoğlu, solcu bir tutuklunun siroz hastalığından dolayı heyet raporuyla tahliye edilmesi üzerine, Alparslan Türkeş'i de bu şekilde çıkarmaya karar verdiklerini belirterek, “Türkeş'i 12 Eylül sürecinde tahliye eden heyet raporunu 13 doktor imzaladı. Bunların 4-5'i aşırı solcuydu” diyor. Ya şimdi?

HAYAT EVE SIĞAR (HES)

Yine of çekiyor millet. Salgın nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarına HES kodu almadan giremeyecek millet. Bu kodu kullanmanız için akıllı telefonunuz olması gerekiyor, yoksa kapıda kaldınız.

Parayı yatıracaksınız kod alacaksınız. Neden? Çünkü bu sisteme para harcandı, bunu da halk karşılayacak. Yakında aldığımız hava için de kod alırsak şaşırmayalım. 55-70 arası vatandaş akıllı telefon kullanmıyor, hala imza atamayıp parmak basan vatandaş var. Bu vatandaş ne yapacak?

Diğer taraftan salgın nedeniyle uyarılara kulak asmayıp bugünlerin yaşanmasına neden olanları da unuttum sanmayın. Vatandaş olarak salgını ciddiye almaz isen bunlarla karşılaşmak zorunda kalındığını hesaplamak gerekirdi. Zorunlu olmasının zararını yine sorumsuz davrananlar nedeniyle vatandaş ödüyor. Of ki ne of!

AK PARTİ’DE METAL YORGUNLUĞU DÖNEMİ

İktidar partisinde değişim rüzgarları esiyor. Partide ikinci metal yorgunluğu dönemi rüzgarı esmeye başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Yapılan ilçe kongrelerinde başkanların yüzde 51’i değişti, hedef yüzde 65. Bu da il başkanlarının çoğunluğunun değişeceği anlamı taşıyor.

Erdoğan’ın çağrılarına rağmen gönül kazanma yerine gönülleri kıran, kurum ve kuruluşları ötekileştiren il başkanları yolcu olduğunu göstermekte. Değişim yaşanacak iller arasında Ankara, İstanbul ve Trabzon’un da olduğu genel merkez kulislerinde yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ise başkan belirlemede kriter ilden transfer değil, ilçenin kendi bünyesinden başkan belirlemenin tercih edileceği, il yöneticiliği yaparken yıpranan, milletle buluşamayan, gönülleri kazanma yerine kırmayı tercih eden isimlerin Ortahisar’a transferi mümkün görünmüyor. Böyle bir tercihin ise Ortahisar teşkilatında bölünmelere ve küskünlüklere yol açacağı partinin kulislerinde seslendirilmekte.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap