SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyeti Yüz Kere Düşünmek
4.09.2021

Kimse kimseyi kandırmasın Afganistan’da Taliban’ın iş başına gelmesinin sancılarını gelecek zaman diliminde dünya daha belirgin yaşayacak. Kudbettin Hikmetyar’ın da içinde bulunduğu Taliban’ın getirdiği şeriatın hakim olduğu ülkede demokrasi, insan hakları, kadınların özgürlükleri ve çocukların gelecekleri Taliban’ın iki dudağı arasında olmasının ortaya çıkacağı tabloyu ülke ve millet olarak iyi takip etmekte fayda var.

Düşünce uyumu var denilen Taliban ile Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin tek harfi bile uymuyor. Kimin düşüncesi uyuyorsa onları da ve icraatlarını da sıkı sıkı takip etmek gerek. Afganistan’da günlerdir başarılı gazeteciliğin altına imza atan Mehmet Akif Ersoy’un şu sözleri yoğun gündem arasında kaynadı gitti. Tekrar hatırlatmakta fayda var.

Ersoy, başkent Kabil'deki atmosfere dair değerlendirmelerde bulunurken, "Afganistan gibi yerlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti insan yüz kere düşünüyor" dedi. Ersoy, "Biz çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Atatürk döneminde çok önemli şeyler başarılmış diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Şimdi bu sözlerden sonra Taliban sevdasına kapılanlar, lokum dağıtanlar uyumdan söz edenleri şöyle önden Afganistan’a doğru yola çıkmalarını tavsiye edelim, gitsinler orada özgürlüklerini Taliban’a teslim etsinler ve istedikleri gibi yaşasınlar.

Sürekli dile getiriliyor, Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayıp Taliban özlemi duyup karmaşa yaratanların Ersoy’un bu sözlerini iyi okumalarını tavsiye ederim.

DİYANET’İN YÜKSELİŞİ

Yavaş yavaş ülkemizin dinamikleri ile oynandığını iyi takip etmek gerek. Sayısız bakanlığın bütçesini geride bırakan harcamaları, hutbelerde Atatürk’ü anmama alışkanlığı ile gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın protokol sıralamasında 51. Sırada bulunurken 41 basamak yükseltilmesi çalışmaları ilginç değil mi?

Neyin işareti verilmeye çalışılıyor. Bütçeyi har vurup harman savuran ve hesabı sorulmayan Diyanet İşleri Başkanlığı’na basamak yükseltilerek yaptığı gaflar, harcadığı milyonlar nedeniyle ödüllendiriliyor mi sanıyorsunuz bence hayır. Farklı bir anlayışın hayata geçirilme hesapları bunlar. Neden derseniz bir örnek daha vereyim, kuvvet komutanları Diyanet İşleri Başkanının gerisine düştüğü yetmemiş gibi iktidar partisinin başkanvekili de yargının önüne geçti. Kimse de çıkıp ne oluyor demiyor. Arkadaş bu hesap başka hesap. Herkesin dikkatli olmasında fayda var.

MİLLET ARTIK BIKTI BU SÖYLEMLERDEN

İktidar partisi diline kim muhalefet ediyor, kim farklı düşünüyorsan ona “FETÖ’cü, terörist” etiketini yapıştırıyor. Şunu hemen söyleyeyim, millet bu söylemlerden bıktı artık bu sözler pirim yapmıyor. Düşüncesini dile getiren düşünce teröristi, iktidarın yanlışlarını eleştirenlere hemen FETÖ’cü diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışılıyor.

Bakıyorum da bir Allah’ın kulu da çıkıp demiyor ki kardeşim siz necisiniz. Bıktı millet artık bu etiketlemenizden. Bir söyleyin neci olduğunuzu da millet öğrensin. Karşı görüş dile getirene, muhalefet edene etiket takan iktidardan millet hala şu soruların cevabını bekliyor. Bu FETÖ belası ülkemizin başına kimin döneminde musallat oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin T.C.sini kim silmeye kalktı. Ülkemizin kurucusu Atatürk’e kim hakaret etti, fesliye kim baş tacı yaptı. Andımızı kim yasakladı. Kürsüde PKK’nın en büyük savunucuları ile kim eller havaya yaptı.

DENİZ BİTTİ KARA GÖRÜNDÜ

İster inanmayın ister inanın. Orman yangınlarında ciğerleri yanan vatandaşın mutfağında yangın her gün büyüyor. Bu tablo içerisinde iktidarın sesi olan TÜİK Türkiye’nin büyüdüğünü açıklıyor. Sağımıza, solumuza bakıyoruz da nereler büyümüş göremiyoruz.

Bamya, salatalık 20 lira, domates 7 lira, bir kilo peynir 50 lira, muzun tadı unutuldu, şeftali 10 lira diğerlerini yazmıyorum belki araştırırsınız. Bu fiyatlarla mı büyüdük. Bunlara birde doğalgaz, su, elektrik ve kirayı da eklersen büyüme değil dibe vurduk beyler dibe.

Artık deniz bitti kara göründü. Denizi herhalde TÜİK’in büyüdü dedikleri bitirdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap