SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başka kapıya
6.06.2020

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir" değerlendirmesine Yunanistan tepki göstermiş. Hadi oradan be sana mı soracağız ne yapacağımızı.

Yunanistan kaşınmaya başladı. Edirne sınırımızda polisimize taciz ateşi açmış. Bu ülke boş hayallerin peşinde koşmaya devam ediyor. Yunanistan’a Kıbrıs’ta bayrağımızı indirmek küstahlığına soyunan zata ne olduğunu hatırlatmak isterim.

Yunanistan’ın hariçten gazel okumasına vız gelir tırıs gider deriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili hassas olunmasını ve acele edilmemesi konusunda da uyarılır da bulunurken Yunanistan hala eski hayallerinin peşinde koşması boş laflardan öte bir şey değildir.

Sanı mı soracağız kardeşim Ayasofya’da neler yapacağımızı. İşte İstanbul’un Fethi vesilesiyle Ayasofya'da Fetih Suresi okunup Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Sultanahmet’te olduğu gibi milletin karar vereceği bir konuya

Yunanistan’ın atlaması ortalığı bulandırmaktan başka bir hareket değil. Başka kapıya Yunanistan.

YOKLUĞA MAHKUM

AK Partinin eski dönemde kurmayları arasında yer alıp sonrasında kendilerine farklı yol çizen Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kurdukları partinin ölü doğduğunu iddia eden AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerine onlarla meşgul olmayın yokluğa mahkum olsunlar şeklinde talimatı vermiş.

Davutoğlu ve babacan hareketi hiçte yok sayılacak bir durum değil. Her konuştuklarında ülke gündemine oturacak söylemlerde bulunan iki ismin iktidar partisinden neler alıp almayacağına bakmak gerek.
İki isimde siyaset ve görev yaptıkları parti ile yollarını ayırırken kendilerine yol arkadaşlığı yapan isimlerde hiçte yok sayılacak kişiler değil. Bu nedenle iktidar partisinin genel başkanlarının gönüllere giren talimatını hızlandırıp bu isimlerin peşinden gidenlerin yerini dolduracak yeni gönüldaşları parti saflarına katması için çok çalışması şart. 

MİLLET SEÇTİ MİLLET GÖNDERSİN

TBMM’de bulunan bütün milletvekilleri halkın vekilleri olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Demokrasinin en güzel yansımasıdır halkın vekili olmak. O zaman bu yetkiyi alıp, kendisi gibi milletin oyları ile gelen Enis Berberoğlu’nun bu hakkını ellinden almak ne kadar demokrasi ile bağdaştı tartışmak gerek.

Berberoğlu başvurduğu Anayasa Mahkemesi hak ihlali var derse ne olacak o zaman. Yeniden yargılanacak. Böyle bir kararın hukuki sürecin devam ettiği dönemde verilmesi biraz düşündürücü. Böyle bir tartışmanın doğması yerine sandıklar kurulduğunda millet gereğini yapar, suçlu gördüğünü sandığa gömer. Bu yıllardır böyle süregelmiştir. Kısaca milletin yapacağını vekilinin yapmaması gerekmez mi? Berberoğlu’nun milletvekilliğini düşürülmesi inanın kimseye bir şey kazandırmaz ancak kaybettirir, kime kaybettirdiğini ise zaman gösterecek.

Bu arada maskelerine Atatürk ve Türk Bayrağı koyup kullanıp poz veren kullandıktan sonra çöpe attıkları iddia edilen CHP’lilere ne demek gerek. Hangi akıllının işi bu. Söyleminiz, eyleminizle çelişir olmuş, ayıp olmadı mı



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap