SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir Siz mi Doğrusunuz?
21.10.2021

Ah benim güzel ülkem ah… Ah benim asil Türk Milletim…

Ne günlere geldik. Zam yağmuru sel oldu, vatandaşın hayatı çileye dönüştü. Her gün bir zam haberi belini büktü milletin. Mutfaklardaki yangın ayyuka çıktı. Gıda da yaşanan zammın yanı sıra elektrik, doğalgaz derken motorine üst üste gelen zamlar işin çılgını çıkardı.

Bu zamların mazeret üretilecek tarafı kalmadı. Yola, köprüye, betona paralar gömüldü, altyapı denildi birkaç müteahhit zengin edildi, vatandaşın ekmeği küçüldü. İnsaf artık millet çıldırma noktasına geldi. Fikrini söyleyenlere, tepki koyanlara FETÖ’cü, düşünce teröristi demekten de artık vazgeçin lütfen.

Dolar, Euro aldı başını gidiyor, esnaf, çiftçi, memur, işçi borç batağında, iş insanları yarının hesabını yapmaktan yoruldu. Hala ülkede pembe tablo çizenler var. Kim yaşanan bu zam sağanağında olumlu söz ifade ediyorsa bilin ki onun tuzu kurudur.

Benzine 17 kuruş, ardından motorine 41 kuruş zam yapacaksın, yetmezmiş gibi 23 kuruş daha zammı milletin sırtına yükleyeceksiniz sonra çıkıp eleştirenlere höst çekeceksiniz. Artık bıçak kemiğe dayandı, deniz bitti kara göründü.

Kimse kimseyi kandırmasın, öğrenciler sokakta kalıyor terörist oluyor, işçi hak arıyor terörist oluyor, memur sesin yükseltiyor terörist oluyor, çiftçi isyan ediyor terörist oluyor, iş insanı yüksek seslen düşünüyor terörist oluyor, öğrenciler tepki gösteriyor terörist oluyor, esnaf kan ağlıyor terörist oluyor, kardeşim bir siz mi doğrusunuz. Lütfen dalga geçmeyin artık milletin aklıyla.

ÖZLEM GÜRSES YALNIZ DEĞİLDİR

Türkiye Cumhuriyeti demokratik, sosyal laik ve hukuk devleti. Bu kazanımlarımız ile gün geçmiyor erozyon yaşansın. Hak ve hukuktan bahsetmeye sıra gelince mangalda kül bırakmayanlar bir Türk kadının uğradığı aşağılık ve alçak saldırı sonucu adaletin verdiği ve herkesi üzen karar hakkında ortalıkta yok.

Gazeteci Özlem Gürses’e bir alçak kendi anası, bacısı, karısı yada bir yakının olduğunu unutarak ağza alınmayacak ifadeler kullanması üzerine yapılan şikayete ülkemin savcılığı takipsizlik kararı veriyor. Bu karar vicdanları derinden sarsmıştır. Hukuk devleti böylemi olunur sormak gerek, hukuk narası atanlara.

Kimse bana bu karardan sonra ülkemizde kadınlar üzerinden ahkam kesmesin. Neredeyse her gün bir kadın öldürülecek, şiddete, küfre ve cinsel saldırıya maruz kalacak hiç kimseden de ses çıkmayacak. Nalıncı keseri gibi adaleti de kendine yontanlar bilsin ki bu adalet bir gün onlara da gerekli olacaktır.

Arkadaş bu kadar çifte standart olmaz. Adaletin terazisi kişilere göre mi değişiyor. Anasına, karısına, bacısına kim değer veriyorsa bu sözlere tepki koymaktan imtina etmemeli. Bir kadına sosyal medyadan alçakça küfürler edilecek ve karşılığı takipsizlik olacak. Bu nasıl adalet anlayışı arkadaş.

Gürses’in adını verilerek küfür edildiği aleni olmasına rağmen böyle bir kararın verilmesi yeni alçaklıkların yaşanmasına çanak tutmayacak mı. Kimin hakkı var bir kadına, bir çocuğa ve bir erkeğe olsun ağıza alınmayacak şekilde küfür etmeye.

Bakın empati sözcüğünü bilirsiniz, herkesin ağzından çıkanı, yada yaptığı eylemi empati yaparak değerlendirmesi gerek, yani kendisine söylenmesini yada yapılmasını istemediği eylemi karşısındakine yapmaması gerektiğinin anlamıdır empati.

Alçak kişi Özlem Gürses seni bulduğum yerde diyerek küfürleri sıralamış savcılık takipsizlik kararı vermiş. Böylemi bir kadının gururu, onuru, kimliği, kişiliği korunacak. Adalet bu alçakların yaptıklarını yanına kar bırakırsa vay geldi bu milletin başına.

Açıkça söylemek isterim ki Gürses’e edilen küfürlerin bedelini sağduyu sahibi adalet temsilcileri karşılıksız bırakmayarak bir gün ödetecektir. Küfür eden alçağa sıra gelince bilsin ki Gürses yalnız değildir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap