SON DAKİKA
SON DAKİKA


Chp'de sular durulmuyor
17.10.2020

Yerin kulağı var, Cumhuriyet Halk Parti’de tartışmalar bitmiyor. Eski Genel başkan deniz Baykal’ın parti kuracağı ve kızını partinin başkanlığına getireceği dedikoduları Ankara’da konuşulmaya başlandı. Partinin adı bile telaffuz ediliyor Halk Partisi olacakmış.

Bu isimle ortaya çıkacak olanlara iyi bakmak gerek halkla ne kadar buluşmuşlar. Halkçılık halk ismini koymakla olmuyor. Bu dedikodular iddiada olsa halk nezdinde karşılık bulmaz, bulsa bulsa CHP’nin iç huzursuzluğunu arttırmaya yarayan adım olur.

Muharrem İnce tartışmalarından yeni kurtulmuş olan CHP’de şimdi de Baykal üzerinden tartışmalar yapılmaya, dedikodu üretilmeye ve cadı kazanı kaynatılmaya başlandı. Parti’nin yaşadığı iç kavgayı ya birileri bilinçli çıkarıyor, yada dışarıdan birileri tarafından körükleniyor.

Yıllardır CHP hizip tartışmalarından yakasını bir türlü kurtaramadı. Tepede yaşandığı denilen bu iddialar son bulmadığı sürece muhalefetten iktidara giden yolda parti zarar görmeye devam edecektir.

CHP parti içerisinde çok sesliliği demokrasi olarak yorumluyor ancak, bu iş bölünmeye ve parti içerisinde ayrışmaya kadar gidiyor. Parti içi tartışmalarla ilgili dışarıdan görünün CHP’nin ileri gitmemesi için birileri partiyi geri vitesine takmak için ortaya çıkıyor, yada çıkartılıyor. CHP’nin kendi içerisinde bu tür tartışmalara son verme zamanı geldi de geçiyor.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişmeler yaşanırken iktidar olma yolunda yapacaklarını anlattı, yol arkadaşlarının mahalleleri gezeceğini söyledi. Buradan hep söyledim, CHP’nin büyümesi vi iktidar yolunda hızlı gitmesi için Kadın ve Gençlik Kolları ful çalışması gerekir. Ankara’dan televizyon ekranlarından konuşmakla halkla buluşulmaz, halkla el ele olunmaz diye.

İktidara yürüyen CHP’nin öncelikle bu iki kolunu Türkiye’de hayata geçirmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Bunları tam olarak hayata geçirmeyen CHP ne kadar ‘Adım Adım İktidara’ projesi hazırlayıp yola çıksa da istediği hedefe ulaşması zor.

GERİ VİTES DEĞİL İPTAL

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Muğla’da 32 adet jeotermal enerji santrali (JES) ve kuyusu yapılmasıyla ilgili ihale, yine Cumhurbaşkanlığı kararıyla iptal edildi. Bu iptal geri adım olarak yorumlanmaya başladı.

Aynı ifadeler gıda ürünleri için TBMM’ne verilen teklifin geri çekilmesi sonrası Erdoğan için kullanıldı. Muğla halkının sesine kulak veren onların isteklerini değerlendirip yapılmaya çalışılan ihaleyi iptal etmesi geri vitese taktı şeklinde yorumlanması ilginç.

Diğer taraftan bu iptal kararının ardından gelişmeleri zafer gibi yorumlamak ise manidar. Kime karşı bu zafer kazanıldı. Cumhurbaşkanı yanlışa dur demiş diye mi zafer kazanıldı. Artık bu tür dolduruşların da yerini hakça değerlendirmelerin almasında fayda olacağı düşünülmeli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap