SON DAKİKA
SON DAKİKA


Demokrasiye 4 saatte tırpan
8.05.2019

Vay be! Demokrasinin geçerli olduğu ülkemizde meşru seçim yok sayılıp iptal edildi. İşin ilginç tarafı ise 37 gün süren itiraz sürecinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararı 4 saatlik sürede alması. Milyonların oyunu bir anda yok sayıp ‘Seçim iptal, hadi yeniden başlayın’ denildi.

Ülkemizin en güvenilir kurumlarından olan YSK kendini inkar eden bir kararın altına imza attı. Yazık günah değil mi ülkemin zamanına, parasına ve demokrasisine? Bu kadar çirkin bir oyun olur mu? İptal kararındaki gerekçeye bakın Allah aşkına! “Yasaya aykırı şekilde 225 civarında sandık kurulu başkanı ve kamu görevlisi olmayan 3500 sandık kurulu üyesi olduğu” gerekçe olarak yazılmış, buna kargalar bile gülüyor.

Gerekçe gösterilen kararın sandık kurulları Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandumda görev yaptılar. O zaman şaibeli değildiler de şimdi mi oldular? İmamoğlu bir kişiden talimat almayacağım dedi, siz aldınız, demokrasiye kara leke olarak düştünüz.

Karar sonrası sükûneti koruma, insanları daha da bütünleştirmeye yönelik konuşma yaparken iptal kararını değerlendirdi ve kendisini neden istemediklerini açıklayan İmamoğlu, “Ben niye kabul görmedim söyleyeyim mi size? Ben bir kişiden talimat almayacağım dedim, 16 milyon insandan talimat alacağım. Bana hizmet etmeyin dedim. Bana değil 16 milyon insana hizmet edeceksiniz dedim. Artık büyükşehirde israf yok dedim. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle, alacağımız tedbirlerle sizin haklarınızı nasıl koruyacağımızı bildiğim için israfa artık geçit yok dedim. Partilere, vakıflara, derneklere, cemaatlere yok dedim, millet var millet. İşte onun için sevmediler. Onun için istemediler” dedi.

İmamoğlu’nun sözleri arasında, “Bugün Türkiye’nin ekonomik olarak düştüğü durumu örtbas etmek için, bir 45 gün daha kazanıp pisliklerini örtbas etmek için karar almış olabilirler” ifadeleri ise iptal kararının vahametini göstermekte. Gerçi bunları ülkemizde herkes biliyordu da ses çıkaramıyordu, işte bu söylemler milletin sesi oldu.

İmamoğlu, “YSK’da o haince kararı alanlara sesleniyorum. Buradan verdiğim mesajlarla inanın onların bile çocuklarının, torunlarının hayatlarını kurtaracağım. Ama buradan herkese sesleniyorum. Herkese söz veriyorum” dedi.

İşte bu sözler delikanlı sözüdür. İmamoğlu sözüdür. Bu hayatlar kurtarılacaksa, hak hukuk ve adaletten ayrılmayıp demokrasinin güzellikleri içerisinde hayat bulacaktır. Kim kazandı diye sorarsanız, İmamoğlu yapılacak seçimin şimdiden galibi oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap