SON DAKİKA
SON DAKİKA


Derin Sessizlik ve Çare
15.07.2021

Ülke olarak her ile üniversite açtık, özel üniversitelerimizle birlikte üniversite mezunlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Üniversitelerde yanlış planlamalar sonucu aynı bölümden neredeyse her üniversitede var.

Üniversitelerin konum, koşulları ve bulundukları yöreler ile ülkemizin ihtiyacı olan dallarda daha fazla yetişmiş evladımızın mezun olmasını sağlamanın daha faydalı olacağı söyleniyor. Bakın Türkiye’de 70’in üzerinde iletişim fakültesi bulunuyor. Her yıl 5 bin civarında evladımız mezun oluyor, bu evlatlarımızın yüzde 5’i okuduğu alanda iş buluyor, diğerleri ise işsizler ordusuna katılıyor.

Hele hele son dönemde kimyası ile oynanan medyanın gazeteci olarak bünyesine personel katma şansı ekonomik koşullar ile birlikte kaybolup gitti. Mevcut durumda araştırmalar her üç gazeteciden birinin işsiz olduğunu ortaya koymakta.

Düzenlenen çalıştayda, “Gazete ve TV’lerin büyük bölümünün patronları aynı zamanda farklı sektörlerde iş yapan ve hükümete yakın isimler. Muhalif medya davalar, tutuklamalar, ağır para cezaları ile baskı altında tutulmaya çalışılıyor. Gazetecilerin örgütlenmesinin yolu kapatılıyor. Basın kartları iktidarın belirlediği isimlerden oluşan komisyon tarafından belirleniyor. Basın kartı olmayanların yıpranma payı ellerinden alınıyor” tespitleri yapılmış. Bu tespitler mevcut iktidar döneminde medyanın sorunlarının daha da büyüdüğü gözler önüne serildi.

SEROK

Diyarbakır'da Erdoğan'a 'Biji Serok' tezahüratı yapılmasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ‘Serok’ suçlaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu konudaki yorumunu millet bekledi. Bahçeli, Cumhurbaşkanına yapılan tezahürat hakkında ne düşündüğünü belirtmek yerine Davutoğlu’na, “Serok Ahmet fitneyi bıraksın, buradan kendisini doyuracak ekmek çıkmayacaktır. Onun Serokluğu Türkiye'nin temelini dinamitlemenin şifresidir. Serok Ahmet gafletin pençesindedir. Serok Ahmet zillet çamuru içinde çırpınmaktadır. Siyasette zillet ittifakına melanet bir rol biçilmiştir” suçlamasında bulundu. Bahçeli’nin bu yaklaşımına partisinin tabanı ve kamuoyundan, ‘Serok’un anlamı kişiye göre değişmez. Bahçeli beklentilere cevap vermek yerine topu yine taca attı” eleştirisi geldi.

DÜŞÜN TRABZONUN YAKASINDAN!

Trabzon’da yapılan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım projesi için 47.5 milyon TL ödeyecek. Proje kapsamında yalnızca fıskiyelere 2.5 milyon TL harcanacak denilerek eleştiri getirilmiş. Trabzon için olumsuz bir gelişme olsa da üzerine atlasak diye bekleyenler işbaşı yaptı. Sakın fakir edebiyatı da yapmayın. Yapanlara bu kentin denizle arasına duvar çekilirken neredeydiniz diye sormak gerek.

Düşün bu kentin yakasından! Ganita’nın ne halde olduğunu, deniz ile kentin arasına duvarlar örüldüğünü görmezden gelip, şimdi bu duvarların yıkılıp kentin denizle buluşması adına atılan adımlara fıskiye üzerinden atıfta bulunmak inandırıcı değil.

Sahilin pis kokudan kurtulması, kentin denizle arasındaki duvarın yıkılmasına gayret edenler laf olsun torba dolsun diyerek gölge oluyor. Milletin ayağını sokacak deniz kıyısı kalmamıştı bu kentte. Bırakın kent yaşayanı denizle buluşsun.

HAYDİ AŞIYA

Virüs belası ile mücadele ediyoruz. Biri gidiyor diğeri geliyor. SWon olarak delta tehlikesi yayılıyor. Burada lafı evirmeden çevirmeden millet olarak ne yapıyoruza geleceğim. Maske, mesafe ve temizlik diye diye ilgilisi, yetkilisi yetkisizi herkesin ağzında tüy bitti. Ne kadar uyuluyor derseniz bir türlü düşmeyen vaka sayılarına bakın derim.

Diğer taraftan aşı olmamak için direnenler var. Tıp dünyasının aşı konusunda çağrılarına kulak asılmamasının adını varın siz koyun. Dünya milletleri aşılanıyor, bir kısım aşıya karşı çıkıyor. Bu illete bulaşmamak için aşı şart kardeşim şart. Olmazsan virüs seni yiyip bitirecek.

Seni yemesi bir tarafa çevrendeki masum insanlara da bulaştırıp onlarında hayatlarını çalacaksınız. Biraz vicdanınız var ise haydi aşıya, olmazsanız öleceksiniz bilesiniz. Bu arada aşı olmayana bileklik takılsın ya da yaptırım uygulansın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap