SON DAKİKA
SON DAKİKA


Devlet Kurumları Hangi Cemaatlere Paylaştırıldı
17.04.2022

Milliyetçi bir babanın oğlu olan İranlı Müslüman sosyolog yazar Ali Şeriati’nin, “Bir yerde dindarlık artarken, insanlık azalıyorsa; dindarlık artarken, ahlak azalıyorsa; dindarlık artarken, barış azalıyorsa; dindarlık artarken, adalet azalıyorsa;… Dindarlık artarken aklı kullanma ve bilimsel çalışmalar azalıyorsa oradaki din Allah’ın dini olamaz” sözlerini hatırlatarak günümüze doğru bir yolculuk yapalım. Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kalkmasını isteyenlere karşı tepkisiz kalıp Türklüğü kimseye bırakmayanlar özellikle tarihi iyi okuyarak sonlarını görmesi adına bu yazıyı iyi değerlendirmesi gerekir.

Maneviyatın en fazla hissedilip yaşandığı Ramazan ayında dini duygularımızı ve dinimizi sömürenlerin hangi yola başvurduklarını ve neler yaptıklarını, cemaatlerin, tarikatların ve şeyhlerin içyüzünü “Allah’ı Arayan İmam” ve “Labirentten Çıkış” adlı kitabın yazarı Mehmet Tekeci’nın Cumhuriyet Gazetesi’nde Mehmet İnmez’e verdiği röportajı yeniden hatırlatmak istedim.

19 yıl imamlık yapan Tekeci’nin anlattıklarını bu ayda okumanın ve dinimiz adına yapılan çirkinliklerin aktörlerinin ve onlara çanak tutanların gerçek yüzlerini ve geleceğimiz olan çocuklarımızın da nasıl batağa sürüklendiğini öğrenme yada hatırlama adına faydası olacağını düşünüyorum. Öyle ki son süreçte iyice ayyuka çıkan ve yaptırımların hafif kaldığı alçaklıkların ülkemizi nerelere sürüklemeye çalıştığını iyi analiz etmek gerek.

DİN PAZARLAYAN

“10 yıl boyunca tarikat ve cemaatler içerisinde yer alan ve şeyh yardımcılığına kadar yükselen Tekeci,  “Bütün şeyhler, tarikatlar, cemaatler sahtedir. Buralarda tecavüz ve taciz vardır. Tacizin ana kaynağı sadece tarikatlar değil, kuran kursları, yurtlar ve cemaatlerdir.

Bunlar din pazarlayan, namussuz, ahlaksız insanlardır.

Ben bunların hepsini gördüm ve yaşadım” dedi. Tekeci, ayrıca mahallelerde açılan “sübyan mektepleri”nin ne kadar tehlikeli olduğunu, devlet kurumlarının hangi cemaat ve tarikatlara paylaştırıldığını detaylarıyla anlattı.

-Sizi tanıyabilir miyim? En son hangi görevdeyken ayrıldınız?

-1965 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğdum. İlkokulu köyümde, ortaokul ve liseyi Kastamonu İmam Hatip Lisesi’nde okudum. 6 yaşında köy imamında Kuran okumaya başladım. İlkokul bittikten sonra ailem beni ‘gavur’ okulu diye ortaokula göndermedi. Bir Kuran kursuna gönderdiler. Hayatımın en karanlık ve acı dolu günleridir. Ailemden habersiz parasız yatılı sınavlarına girerek ve din eğitimi de veriliyor diye ailemi imam hatibe gitmeye ikna ederek okumaya başladım. İmam hatip benim için bir kurtuluştu.

29 yıl çeşitli yerlerde din görevlisi olarak görev yaptım ve 2013 yılında siyasi iktidarın dini kullanması ve camilere siyasetin girmesinden rahatsız olarak emekli oldum.  Allah’ı Arayan İmam ve Labirentten Çıkış isimli iki kitabın yazarıyım.

İMAM ATAMALARI

- Hangi yıllarda tarikat ve cemaatin içinde yer aldınız? Nerede ve kaç yıl onlarla kaldınız?

-Göreve ilk başladığım 1985 yılında bize tavsiye edilen tek kaynak Ömer Nasuhi Bilmen’in İlmihal kitabı idi. Diyanet, imam atamalarını ve bütün din işlerini bu kitaba bakarak yapardı.

1995’li yıllara geldiğimizde kafamda ciddi sorular oluşmaya ve cevaplarını bulamamaya başladım. O yüzden bu sorulara cevap bulabilirim düşüncesi ile tarikata girdim. 10 yıl tarikatın içinde kaldım. Mensup olduğum tarikatın şeyhinin ildeki görevlisiydim.

-Ancak aradığım hiçbir şeyin cevabını bulamadım. Tamamen rüyalara dayalı ve adına maneviyat denilen hurafelerden başka bir şey yoktu. Mensup olduğumuz tarikatın şeyhi Kuran ayetlerini bile yanlış okurdu ancak bir hikmeti vardır diye bir şey söyleyemezdik. Daha fazla orada durmamın bir anlamı kalmadığına 2005 yılında karar verdim ve ayrıldım.

SALTAN VE KARUN GİBİ HAYAT SÜRMEK

- Neden tarikat ve cemaatlerden ayrıldınız?

-Dine ait hiçbir şey yok aslında buralarda. Her tarikatın derneği ya da vakfı var. Onlara bağlı olanlar ciddi bir para kaynağı. Sorgulamadan gidilen bu sadakat anlayışı içinde “Allah rızası için” denilerek sizden ciddi bir kaynak sağlanmakta. Orada özellikle zikir ortamında oluşturulan yapmacık illüzyon daha sonra cazibesini yitiriyor etrafınıza bakmaya başlıyorsunuz.

Oradaki ruhsal olarak sömürülüyor, maddi olarak sömürülüyor. Bugün fakir olan, dünyalığı olmayan tek bir tarikat ve cemaat şeyhi yoktur. Tamamı saltanat içinde Karun gibi hayat sürmektedir.

FOSSEPTİKTEN SOKAĞA TAŞAN DAMLACIKLAR

- Yurtlar tehlikeli mi? Kapatılmalı mı?

-Yurtlar ve kurslar çok tehlikelidir ve istisnasız ilk ve ortaöğrenim öğrencileri için açılan bütün kurs ve yurtlar kapatılmalıdır. Adana’da yurtta yanarak ölen kız çocuklarımız, Ensar Vakfı’nda tecavüze uğrayan erkek öğrencilerimiz, Fıkıh-Der’de tecavüze uğrayan öğrencilerimiz, tarikat şeyhleri tarafından taciz ve tecavüz edilen çocuklarımız ve kadınlarımız sadece fosseptikten sokağa taşan damlacıklardır.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA

-Duyduğumuz koku budur.

-Bu vesile ile anaokulu adı altında her mahallede açılan “sübyan mekteplerine” de dikkatinizi çekmek isterim. Buralarda barındırılan küçük çocuklarımız çok büyük tehlike altındadır. Bu çocuklarımız geleceğin cemaat ve tarikatlarına altyapı olarak hazırlanmaktadır. Buralardan mezun olan kız çocuklarımızın mezuniyet törenlerinde genellikle gelinlik giydirilerek beyinlerine gönderilen mesaj çok önemlidir. Ülkemizde durmadan yükselişte olan “çocuk gelinler” olayının temelleri yıllarca ekilen bu tohumların bir izdüşümüdür.

O ODADA NELER OLUYOR

- En son yaşanan olay gibi taciz ve tecavüz olayları yaşanıyor mu?

-Buralarda verilen eğitimlerde öğrenci ile öğretici baş başa kalabilmektedir.

Özellikle ezber derslerinde bu daha çok yapılmaktadır. İşte o odada neler olduğunu ve ne yaşandığını çocuk cesaretini toplayıp ya da dayanılmaz noktaya gelip anlattığında öğrenebiliyoruz. Bu zamana kadar tarikat ve cemaatlerde ortaya çıkan olaylar, kurs ve yurtlarda taciz ve tecavüze uğrayan çocukların haberleri aslında buralarda ne kadar karanlık ve ahlaksız işlerin döndüğünü net bir şekilde ortaya koymaktadır.

RÜYALARA DAYALI DİN OLUŞTURMUŞLAR

- Tarikatları nasıl yorumluyorsunuz? Onlar dini kullanıyor mu? Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı mı?

-Tarikatlar Kuran ayetlerine takla atlattıran, onlara akla ve hayale gelmeyen anlamlar katarak metafizik kavramlar ve soyut anlatımlarla ispatlanması mümkün olmayan rüyalara dayalı bir din oluşturmuşlardır.

Tarikatların iki sermayesi vardır: Sadakat ve cehalettir. Tarikatların yüzde 90’ı Türkiye’yi “dar-ül harp” olarak görmektedir. Yani yarın ellerine fırsat geçtiğinde “savaşılacak devlet” demektir bu. Kısaca cemaat ve tarikatlara göre Türkiye’de mevcut ne varsa ganimettir ve hangi yolla olursa olsun onlara helaldir. Asıl vahim olan budur.  Siyasal İslamın Atatürk’ün kurup yoktan var ettiği bu ülkenin ne kadar kazanımları varsa teker teker yok etmek, ellerine geçirmek için her hileye başvurmaları bundandır.

BU ÜLKE DİN DEVLETİ OLMAYACAK

- Devlet tarikatlara mı emanet ediliyor?

-Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir Ortadoğu ülkesi değildir. 29 Ekim 1923 yılında atılan bu ülkenin temellerini Mustafa Kemal Atatürk sağlam atmıştır. Bu ülke hiçbir zaman bir din devleti olmayacaktır. Bu ülke hiçbir zaman şeyhlerin ve dervişlerin yönettiği bir ülke olmayacaktır. Zira bu ülkenin bütün ayarları Atatürk tarafından “muasır medeniyet”e göre ayarlanmıştır.

-Tarikatlar arasında görev taksimi 1970’li yıllarda yapılmıştır.

Dershane ve özel okullar Fethullahçılara, Kuran kursları ve yatılı yurtlar Süleymancılara, Arapça ve medreseler İsmailağa cemaatine, hastane ve sağlık sektörü ise Adıyaman cemaatine pay edilmiştir.”

BU NEDENLE LAİKLİK ÖNEMLİ

Tekeci’nin bu anlatımından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ü laikliğe yönelten ana neden; Kurtuluş savaşı sırasında dinin nasıl İngiliz işgal kuvvetlerinin elinde kullanıldığını görmekten kaynaklanır. Örneğin birinci dünya savaşında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu olduğunu ileri süren Mekke Şerifi Hüseyin’in Arabistanlı Lawrence lakaplı bir İngiliz ajanıyla birlikte hareket ederek onlardan alıntılar yapıp oradan yönetilerek Osmanlı birliklerine kayıplar verdirmişti.

Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bu savaşlarda dinin nasıl bu örnekte olduğu gibi emperyalist güçler tarafından kullanıldığını ve o nedenle din duygularını ve dince kutsal kavramlar üzerindeki siyasal ve ticari amaçları ortadan bu nedenle kaldırmak istedi. İşe gerçekte vicdan özgürlüğü, gerçekte demokrasi laik toplamlarda meydana geldiğini bir kez daha hatırlamakta ve unutmamak gerek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap