SON DAKİKA
SON DAKİKA


Diyanet'in ihaleleri
10.06.2020

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üzerinden eleştiri okları hiç eksik olmuyor. Salgın sonrası birçok kurum acil olmayan ihalelerini erteleyip sürecin bitmesini beklerken Diyanet, bahçe peyzajı ihalesi ile gündeme geldi. Camilerdeki hoparlörlerden şarkı çalınmasıyla gündem olan Diyanet, 30 yıldır merkezi ezan sistemini yenileme yerine son üç ayda bahçe peyzajı yaptırdı, iftar ve sahur programları için canlı yayın hizmeti satın aldı, cep kitapları bastırdı ve tüm bu ihalelere, toplam 9 milyon 975 bin lira harcamaktan kaçınmadı. Milletin zor günlerinde manevi olarak destek olması gereken kurumun hep tartışılır olması düşündürücü.

SOSYAL MESAFE

Salgın ile birlikte sosyal mesafe yaşamımızın bir parçası oldu. Ulaşım araçlarında ve diğer alanlarda bunun çok fazla dikkate alındığını söyleyemem. Virüsün yayılmaması için belirtilen kurallara uyum ise dibe vurdu. Daha önce de burada uçaklardaki görüntüye yer vermiştim. Sosyal mesafenin yok olduğu uçaklarda her şey tersine döndü, kurallar yerle bir oldu. Son olarak İstanbul’dan Trabzon'a giden Türk Hava Yolları'na ait uçağa binenler sosyal mesafesiz uçuşa isyan etti. Son örneği de İstanbul- Trabzon uçağında yaşandı. Uçak tıklım tıklım dolu, boş koltuk yok, yolcular alt alta üst üste neredeyse. Bu görüntüler havalimanındaki sosyal mesafe uygulamalarını bir anda boşa çıkardı. Bir taraftan uyarı diğer taraftan kuralsızlık pes doğrusu!

BABACAN DÜN HANGİ PARTİDEYDİ?

AK Parti’den ayrılıp Demokrasi ve Atılım Partisi’ni kuran ve Genel Başkanı olan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını söylemiş. Babacan, "Türkiye’nin kendi kendine yetemeyen bir ülke, hatta birçok alanda 1970’li yılların fakir Türkiye’sine dönmüş durumdayız" diye konuşmuş. Geriye doğru bakıp Babacan’a dün hangi partide olduğunu sormak gerek. İktidar partisinin ekonomi ve yol haritasında kendisinin de olduğunu sanırım Babacan unuttu. Dünleri eleştirirken önce aynaya bakmak gerek. Millet, ‘O dönemde bugün söylediklerine neden karşı çıkmadın?’ diye sorar. Babacan, ‘Karşı çıktım kabul ettiremedim o nedenle ayrıldım’ derse de kimse inanmaz. Millet yapılandan çok neler yapılacak onlarla ilgileniyor, biline.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap