SON DAKİKA
SON DAKİKA


FETÖ’nün Mimarı Kim?
1.07.2020

Türkiye 15 Temmuz 2016 yılında uçurumun eşiğinden döndü. FETÖ denilen alçak bir örgüt Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirmek için sahne aldı. Türk milleti bunlara öyle bir yumruk vurdu ki darmadağın oldular.

O tarihten bugüne kadar hala temizlenemedi bu hainler milletin içinden. Son günlerde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç yeni sahne aldı bu örgüt ile ilgili, “Önce masum değiliz” dedi, ardından Deniz Baykal ve Necmettin Erbakan hariç bütün siyasetçilerin bunlarla bir araya geldiğini iddia etti.

Arınç yine herkesi zan altında bırakmış, arkadaş kimler biraraya geldi isim isim açıklasana, ona cesareti yok. Lafın tamamı gibi bir ifadenin arkasına saklanmasına gerek yok, ispatlı bir şekilde fotoğraflı, belgeli bu sözlerinin altını doldurmalı. Doldursun da millet bu örgütün siyasi ayağı kim öğrensin.

Arınç’ın bu sözlerine yine gündem yaratma sevdalısı Mehmet Metiner FETÖ'nün Cumhurbaşkanlığı Yüksek İdare Kurulu Üyesi Bülent Arınç ve Abdullah Gül tarafından kadrolaştığını iddia etti.

Metiner,  "Ancak Bülent Arınç farklı bir tarih yazıyor. Allah Allah dedim, meğer FETÖ'yle mücadelede başı çeken adammış. Aynı dönemde Meclis'teydik. İnsan biraz yalan atarken düşünür. Sen her yerde FETÖ kadrolaşması yapacaksın. Buna Abdullah Gül de dahil. FETÖ'nün bütün elemanlarını yerleştireceksin, dershaneler sürecinde Tayyip Erdoğan'a saldıracaksın. TRT'de mesela FETÖ'cüleri yerleştirdi. Her yerde yerleştirdi" demiş. İşte bir varmış, bir yokmuş diyerek yeni bir hikayenin başlamasına neden oldu. Bizde hadi ben gelin ülkemize ve milletimize bir iyilik yapan yada kahramanlık örneği gösterinde bu hainlerle kim işbirliği yapmış açıklayın.

AVRUPA’DA KURULAN İLK TÜRK DEVLETİNİ BİLEN VARMI?

Fatih sultan Mehmet’in portresinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması sonrası birileri nasırlarına basılmış gibi ileri geri konuşmaya başlamış. Bu tartışmalar içerisinde Osmanlı’nın torunlarıyız söylemine karşı emekli okul müdürü Binvar Kurbanoğlu’nun dile getirdikleri okunması gereken söylemlerdir.

Türkiye’de neden hiç kimse Hun torunuyuz, Göktürk torunuyuz, Uygur torunuyuz, Avar, Hazar torunuyuz demiyor da sadace Osmanlı torunuyuz diyor diye soran Kurbanoğlu, “Yani mesele Türklük ise ilk Türk devleti Hunlar. Yok eğer mesele hükümdarlık ise Uygurlar hükümdarlığın kralını yaptı..

Herkes neden sadece Fatih'in, Selim'in torunu oluyor..? Neden hiç kimse Teoman Han'ın torunuyum demiyor.. Osmanlı'dan başka devlet mi bilmiyorlar yoksa..?Bu Osmanlı torunuyum diyenler arasında! Kavimler göçü sonrası Avrupa'da kurulan ilk Türk devletini bilen var mı..?

Balamir Kağan'ı tanıyan var mı aranızda eyyy Türkçü geçinen Osmanlıcılar.. Yani mesele tarihe sahip çıkmaksa Göktürk devletinden büyük devlet var mı..?Neden sadece Osmanlı..??

Saltanat ile yönetildiği için mi..? Avarları, Hazarları tanıyan var mı aranızda.? Hazar Türk devleti bugünkü Rusya'dan daha büyüktü.. Belki adını bile duymadınız.?

Niye ille de Osmanlı..?

Devlet yönetiminden; Türkleri dışladığını, Sadrazamların 3te 2sinin Devşirme ve dönmelerden olduğunu, Türk Milleti için "ETRAK-I Bİ İDRAK " dediklerini, Yani akılsız Türk, pis Türk diye aşağıladıklarını Biliyormusunuz?

Ses bayrağımız Türkçeyi ; Farsça ve Arapçaya bulamaç yaparak devletin resmî yazışma dilini ağdalı bir ucubeye döndürülmesi , Harfleri arapçayı anımsatıyor diye mi..? Sizin Türklükle, Tarihle ilginiz yok.. Sizin, yobazlıkla ilginiz var..

Geri kalmışlıkla, Sizi yönetenleri şatafatlı hayatlarıyla, Yalakalıkla ilginiz var.. Mesela tarihe sahip çıkmaksa Osmanlı'dan daha büyük devletlerde var tarihimizde... Oğuzlar, Türğişler, Karluklar hiç duydunuz mu hiç..? Neden hiç Karahanlı, Kıpçak, Gazne, Selçuklu torunuyuz diyen yok..

Memluk Türk devletini duyan var mı aranızda..? Siz sadece takke, cübbe, sakal seviyorsunuz..

Bu yüzden Osmanlı torunuyuz diyorsunuz.. Tarihte övünülecek çok daha büyük devletler varken neden sadece Osmanlı..? Siz Türk milletinin tarihini okumaktan korkuyorsunuz.

Bu yüzden sadece Osmanlı'yı biliyorsunuz.. Hunlardan haberiniz yok, .Göktürklerden haberiniz yok.. Nereden haberiniz olsun ki..! Niye haberiniz olsun..!

Cesareti Mete Han’da, İntikamı Atilla’dan, Destanı Bilge Kağan’dan, Gücü Alp Tunga’dan, Umudu Kür Şad’tan, İnancı Alpaslan’dan, Kararlılığı Fatih’ten Mücadeleyi Atatürk’ten öğrenen yiğitlere selam olsun...!”

Demek ki tarihi okumak gerek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap