SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fulbright Anlaşması
5.06.2020

Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ile yazılan ve ortaöğretimde 1931 yılından 194 yılına kadar okutulan kitaplar ülkelerin başına her türlü çorabı ören ABD’nin eli ile yasaklandı.

Bu kitaplarda bulunan haritalar Atatürk tarafından çizilmiştir ve kitaplarda Türk uygarlığının ne kadar eski ve köklü olduğu anlatılmaktadır. Bu kitaplarda Anadolu’da Türklerin tarihinin Malazgirt savaşından çok eski olduğu anlatılmış,

Sümer ve Asur medeniyetlerine ait bulunan tabletlerde Anadolu da Ermeniler'den çok önce Türklerin olduğu Turukki ve Turki uygarlıklarının varlığını, Sümerlerin dilinin eklemeli Türkçe olduğunu öğreniyoruz.

Bu kitapların yürürlükten kaldırılmasına yol açan anlaşma (yani Atatürk'ün Türk Milliyetçiliği fikir sistemini yok etmeyi planlayan bir anlaşma) olan ve ABD ile 27 Aralık 1949 tarihinde imzalanan 'FULBRİGHT' anlaşmasıdır.

Anlaşma sonrasında kurulan Fulbright komisyonu 8 üyeden oluşmaktadır ve komisyon üyelerinin yarısı yani 4 kişi Amerikalıdır. Yapılan herhangi bir oylamada anlaşma sağlanamaz ise ABD büyükelçiliği oy kullanacaktır!

O tarihte maruz kaldığımız tehlikenin boyutuna bakarmısınız. Milli Tarih öğrenmemizi engellediler, Atatürk'ün 10 yıllık emeği de heba edildi...

Bu kitaplar yakın zamanda Kaynak Yayınları'ndan 4 cilt olarak çıktı ama fiyatı herkesin alamayacağı şekilde belirlenmiş.

BIKTIK ARTIK BU DİLDEN

Sevda Noyan’dan bir televizyon programında ölüm liseleri hazırlandığı yönünde imada bulunmasından sonra ikinci vaka yaşanıyor. Akıl sır ermiyor bu adamların zırvalıklarına. Dönem dönem sanki bir yerlerden düğmelerine basılmış gibi Atatürk’e saygısızlık yapmaya devam ediyorlar.

Sosyal medya hesabında İskilipli Atıf için ‘İslam alimi’ ifadesi kullanan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ertuğrul Yıldız’a disiplin cezası verilmesini kınayan AK Parti Çorum İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullanarak, "Kemalist düzeni yerle yeksan edeceğiz" ifadelerini kullanıyor. Bu sözlerle pirim yaptığını düşünebilir bu zat ama yanılıyor, partisine en büyük zararı verdiğini unutuyor.

Bu zatın kullandığı şu dile bakın, “Ya Biz, ya bu millet 95 senedir sen ve senin zihniyetin benim ceddime hain diyor. Sizlerin elitist Kemalist zihniyeti bir gün elbet yerle yeksan olacaktır. Bizlerin rahatsızlığını görmek için işte sizler o günü bekleyin. Hiç kimse hadsizlik yapmaya kalkışmasın, bizlerin sabrını test etmesin. Herkes haddini bilsin." Bu sözlerin sahibi AK Parti’de nasıl yer bulmuş hayret. Çünkü bir olacağız, diri olacağız gönüllere gereceğiz diye herkese seslenen bir cumhurbaşkanına bu kadar ihanet edilmez.

Bıktık artık bu dillerin kullanılmasından. Dünya nelerle uğraşıyor, bizler nelerle uğraşıyoruz.

65 YAŞ ÜSTÜNÜN ÇAĞRISI

Salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında en fazla mağdur olan 65 yaş üstü vatandaşlar oldu. Bu yaştaki vatandaşların mektubunu, ‘Yeter artık yeter’ diyerek 5 gün önce gazetemizde yer vermiştik.

65 yaş üstü vatandaşlarımız 65 yaş üstü siyasilere mektuplarında, “Suskunluğumuz efendiliğimizden! Toplumun en dikkatli, bilgili ve duyarlı kesimi olduğumuzu biliyoruz!! Bu yapılanları ve söylenilenleri şiddetle kınıyoruz.

Sizler o yaşta bu ülkeyi idare etme yetisine sahip olduğunuza inanırken, bizim kendimizi, irademizle yönetip koruyabileceğimizi nasıl düşünemezsiniz? Bu kadar acınmayı, idare edilmeye muhtaç gösterilmeyi hak etmiyoruz! Biz kendimize yeteriz bu böyle biline!

Suskunluğumuz efendiliğimizden! Haftada tek gün birkaç saatlik "köpek gezdirir gibi" gezi programını reddediyoruz! Medeni ülkelerde uygulandığı biçimde kendimizi ve toplumu riske atmadan gerekli koruma tedbirlerini alarak özgür irademizle hareket etmek hakkımız!” diye seslendiklerini hatırlatmakta fayda var.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap