SON DAKİKA
SON DAKİKA


Horon yasakmış
30.05.2020

Bir gariplikler ülkesi olduk çıktık. Diyanet İşleri başkanlığı’nın dijital ortamda açtığı ‘Aile Hayatımız’ kitabında kadınların erkeklerle halay çekip horon oynamamalarını istedi. Ne günlere geldik Yarabbi!

 

Her gün kadınlarımız saldırıya uğruyor, katlediliyor, yaşamları ellerinden alınıyor, Yüce Rabbim’in verdiği cana kastediliyor bu konuda ortalığı titretecek okkalı bir açıklama Diyanet’ten gelmiyor.

 

Arkadaş dinimin yakasını bırakın artık ne olur. El ele tutuşup horon oynayıp dans edince akıllara ne geliyor sormak gerek. Akıl sır ermiyor bu tür yaklaşımlara. Çocuk yaşta kız ya da erkek çocuklarının evlendirilmesi, taciz edilip saldırıya uğramasında Diyanet’in şöyle okkalı biçimde elini masaya vurup; ‘susun, zırvalamayın’ dediğini duydunuz mu? bunca sorunla boğuşuyoruz, yaşanan ekonomik ya da sosyal erozyonlar ile ilgili manevi anlamda insanların yanında olması gerekirken neden bu tür işlerle uğraşılır anlamak mümkün değil. bu açıklamada güzel olan sözler yok mu derseniz var, israftan kaçınmak, can ve mal güvenliğini tehdit eden silahlı gösterilerden uzak durmak buyurulmuş. Diyanet’in yaptığı bahçe ve televizyon programı ihalelerinden hiç bahsetmemesi ilginç. Tek dileğim Diyanet’in kutsal kitabımızın sesi olmasıdır.

 

UYGUR TÜRKLERİ

 

Çin’in Uygur Türkleri’ne yaptığı eziyete ülkemizden şöyle okkalı bir cevap verilmesini hala bekliyoruz. bu soydaşlarımızın asimile edilmesi, her türlü işkenceye maruz kalması, kadınların çirkin saldırılara uğraması hala kanayan yara olarak durmakta. Ülkemizde okkalı cevap çıkmasını beklerken haber AbD’den geldi. Yapılan zulüme karşı ABD’nin Temsilciler Meclisi Çin’e yaptırım tasarısını kabul etti. Tasarıyı büyük ihtimalle imzalayacak olan Trump, "bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız" diye konuşmuştu. Umarım soydaşlarımızın acılarına bir dirhem ilaç olur bu karar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap