SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hukuk ve siyaset
7.06.2020

TBMM’de bir karar alındı ortalık toz duman oldu. İktidar Partisi CHP’li Enis Berberoğlu’nun 2 yıl önce meclise gelen fezlekesini bu yıl, fezlekeleri meclise gelen HDP’liler ile birleştirip dokunulmazlıklarını kaldırdı. Hukukun aldığı kararı siyasetle karıştırıp bir yanlışın altına imza attı.
Böyle bir hataya düşen iktidar mensuplarının ve liderlerinin geçmiş dönemde bu tip yaklaşımlara gösterdikleri tepkileri unutmadı manidardır. Şunu diyebilirler; ‘dün dündür bugün bugündür…’ o zaman yarın ne olur sormak gerek!
Açıkça CHP’yi terör örgütü destekçisi HDP ile aynı kefeye koyma düşüncesi, millet nezdinde karşılık bulmadığını söyleyebilirim. Acele yapılan bu eylem iktidar partisini değil, mağdur olan Berberoğlu’nu güçlendirmiştir. AK Parti’nin kurmayları gelinen bu süreçte yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek yerine muhalefeti devlet kararı ile yok etme girişimine soyunması önümüzdeki zaman diliminde kazanım sağlamayacağı bir gerçektir…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmayları tarafından sanırım bir kez daha yanıltıldı. Hele hele erken seçim tartışma ortamının açıldığı bu süreçte bu hukuken doğru, siyaseten zamanlaması ve perde arkası düşünce demokrasi ve millet iradesi acısından da tartışılır olmuştur.
CHP ile HDP’yi aynı kefeye koyma gayreti gösterenlere ‘devletin kurumuna eli kanlı teröristin kardeşini kim çıkardı? Aynı dönemde İmralı’daki bebek katilinin habercisini; kim televizyonlarda konuşturdu?’ diye sormazlar mı? Açıkçası AK Parti’nin kurmayları; derslerine iyi çalışmıyor, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yanlışa ittikleri görülüyor!

VATANDAS NE YAPACAK 

Korona ile mücadelede kademe kademe normalleşme sürecine girerken, elektrik ve doğal gaz içinde geri sayım başladı. Başladı başlamasına da; milletin cebinden giden paralar ne olacak. Vatandaş, borçlarının katlamalı gittiğini iddia ediyor. Söz konusu firmalardan da tatmin edici bir yaptırım gelmeyince olan vatandaşa oldu.
Enerjide, ‘normalleşme’ 1 Temmuz’da başlayacak. Bu tarihten itibaren fatura okuma ve tahsilata ilişkin mevzuatta öngörülen sürede, borcunu ödemeyen abonenin elektriğinin ve gazının kesilmesi gündeme gelebilecek.
Yazık değil mi nu millete!
Hani sosyal devlet anlayışı nerede? Burada iş yine, sokağa çıkma yasağını beş dakikada kaldıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düşüyor… Bu firmalar ile ilgili bir  yaptırım getirilmesini sağlayabilir. Vatandaş umutla Erdoğan’ın bu yönde karar vermesini bekliyor…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap