SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşsiz gençlerimizin sayısı yükseliyor
22.08.2020

Ülkemizde işsiz gençlerimizin sayısı önlemeyen biçimde yükseliyor. Eğitim görürken ayrılanların yanı sıra eğitim görmeyenlerin gençlerimizin sorunu giderek artıyor. İşsiz kalan gençlerimizin sayısı 3 milyon 400 bini buldu. Bu gençlerimizin 2 milyon 74 binini kadınlar oluşturuyor.

İşsizliğin yanı sıra eğitim görürken okulu bırakan gençlerin sayısı da artıyor. TÜİK verilerine göre eğitimde olan 15-24 yaş gurubunda olan gençlerin sayısı yılbaşına göre 319 bin kişi azalarak 5 milyon 188 bine geriledi. İstihdamdaki gençlerin sayısı ise 278 bin azalmış durumda. Yılbaşından bu yana eğitim ve istihdamda olan gençlerimizin sayısı 971 bini buldu. Verileri bakıldığında umudumuz olun gençlerimizin her gün işsizler ordusuna katıldığını görüyoruz.

BIKITRDINIZ ARTIK

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili defalarca yazdım, sözleşmeye karşı çıkan erkekler ahkam keser oldu. Bir susun artık. Susmayacaklar, biz babayız, kardeşiz diyecekler konu ile ilgili dinimizi de kullanarak her şeyi söyleyecekler.

Bu söylemleri ise hep cinsellik ile ilgili oluyor ne hikmetse.  Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, İstanbul Sözleşmesi için "Eşcinselliği özendiren zümre İstanbul Sözleşmesi'ni dayanak yapıyor. Bu yabancı bir sözleşme. Çekince koyabilirdik. Sözleşmeye karşı olmak kadın düşmanlığı değildir" diyor.

Arkadaş ülkemin kadınlarının bu sözleşme ile ilgili söylemlerine bir bakın, onlar ne diyor, bu sözleşmeye nasıl bakıyor iyi okuyun lütfen. Bu konuda son noktayı Cumhurbaşkanı koydu kadınlar üzerinden yapılan bu tartışmaları sonlandırma adına aykırı söylemde bulunanları kınadı. Ülkemizin bir numarası dedi kardeşim susun artık. Bırakın kadınların üzerinden eylem ve söylemde bulunmayı, bıktırdınız artık.

KUŞ BEYİNLİ

Ülkemizi saran virüs dalgasından kurtulmak için mücadele ediliyor. Birinci dalga geçti normalleşme süreci denildi, ikinci dalgaya hazırlıklı olun çağrısı yapıldı, bu gelişmeler ışığında birinci dalgayı tahmin edemeyenler ikinci dalga üzerinden ahkam kesip söylemlerde bulundular. Bilim kurulunun yaptığı çalışmaların şeffaf olarak hala kamuoyu ile paylaşılmadığı endişesini milletin yaşadığını belirtmek isterim.

Bütün bunlara rağmen Sağlık Bakanı Fahrettin koca virüs ile ilgili ciddi anlamda uyarılar yapıyor, bu uyarılara kulak asmayanlar nedeniyle vaka ve ölüm sayısı artıyor. Biraz sorumluluk taşıyanlar vicdanı olanlar bu uyarılara kulak verir.  Bu fotoğrafa herkesin iyi bakıp kimseye kuş beyinli diye hakaret etmesin.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap